Vi har samlet de seneste spændende nyheder fra den gastronomiske scene.

NaCl Showcooking

Store gastronomiske oplevelser er ikke kun forbeholdt etablerede restauranter. Mange steder i landet popper arrangementer op, f.eks. ’NaCl’. Navnet er en forkortelse for Nordic Academy of Culinary Leisure og repræsenterer en gruppe af etablerede og unge kokke, der fra gang til gang laver nye temaer, hvor man bliver udfordret på sin opfattelse af mad, sine sanser og meget mere. Arrangementerne finder løbende sted i Atelier 1B’s lokaler ved Kultorvet i København.
Læs mere på na-cl.dk.

Krug Afternoon Tea

Hotel d’Angleterres søndagsbrunch er blevet så populær, at det nærmest er lige så svært at få bord som på Noma (der lukkede permanent på sin gamle adresse i februar).
For at imødekomme de mange, der går forgæves, har hotellet i samarbejde med champagneproducenten Krug stablet en luksuriøs afternoon tea på benene hver søndag. Forvent hummer, trøfler og foie gras samt de fineste små kager og petitfours, alt sammen strikket sammen af Andreas Bagh, køkkenchefen fra hotellets etstjernede michelinrestaurant, Marchal. Herlighederne kan du skylle ned med et glas Krug Grande Cuvée, der er inkluderet i prisen på 645 kr. pr. person.
Læs mere på dangleterre.com.

Ekstraordinære vinoplevelser

Er man på jagt efter sublime vinoplevelser, kan det stærkt anbefales at tage et kig på importøren L’Esprit du Vins kalender over smagninger i indeværende år. Du kan bl.a. deltage i en smagning med over 20 flasker luksuschampagner fra 2002, drikke bourgogne fra områdets mest ikoniske producent, Lalou Bize-Leroy, og opleve danske Peter Sissecks 100-pointsvine fra Ribera del Duero.
Læs mere på esprit-du-vin.com.

Smuk billedbog om Geranium

Indehaver af Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, er gået sammen med mesterfotografen Claes Bech-Poulsen om at skabe en smuk bog om Danmarks første og hidtil eneste trestjernede michelinrestaurant, Geranium. Værket kan med rimelighed kaldes en billedbog for voksne, for der er ikke meget tekst i den. Til gengæld fortæller Bech-Poulsens billeder alt det, man har behov for for at kunne drømme sig ind i Geraniums univers, og bogen giver for alvor appetit på et snarligt besøg.
’One day at Geranium’ kan erhverves for 422 kr.
Bestil på booksforcooks.dk. (Foto: Claes Bech-Poulsen)

Dansk verdensklassechokolademager

Danske Mikkel Friis-Holm laver chokolade i den absolutte verdenselite, hvilket utallige medaljer ved International Chocolate Awards vidner om. Den uddannede koks tilgang minder om den, vi kender fra vinens verden. Friis-Holm opsøger de bedste kakaoplantager og forarbejder bønnerne individuelt efter den aktuelle sort. Prøv eksempelvis hans Chuno Double Turned 70 pct., der koster 88 kr. for 100 g. Det er en kompleks oplevelse med mørke, krydrede smagsnoter. Har du først smagt Friis-Holms chokolade, vender du aldrig tilbage til de mange underlødige produkter på markedet.
Læs mere på friis-holm.dk.