PrintGaggenau er indbegrebet af tysk grundighed og køkkenernes svar på Audi, BMW og Mercedes. Vi taler om konstant teknologisk innovation og høj funktionalitet i et stilsikkert design. I 2008 ryddede Gaggenau alle de kategorier, det stillede op i ved den store IF Design Award, og den slags meritter har været med til at give firmaet fra den sydtyske Murgtal-dal international berømmelse.

I år kan Gaggenau fejre sit 333 års jubilæum verden over, og det markeres ved en usædvanlig begivenhed på køkkenmessen EuroCucina i Milano til april. Her får de besøgende nemlig chancen for at tage en rejse gennem virksomhedens lange historie og se eksempler på køkkenets udvikling siden 1683 – det var i parentes bemærket samme år, som Christian V indførte Den Danske Lov, ligesom osmannerne led imperiets første store nederlag og måtte trække sig ud af Østrig-Ungarn.

Nyhed i Milano
Dengang var kogetoppe, espressomaskiner, kombiovne, vaske- og opvaskemaskiner, køleskabe samt emhætter endnu ikke på ret mange tegneborde, men alligevel blev der lavet solid håndværk ved foden af De Sorte Bjerge.

“Selvom vi som firma har eksisteret i 333 år, har vi forsøgt at bevare de samme brandværdier som ved grundlæggelsen i 1683,” fortæller Sven Schnee, der er international chef hos Gaggenau. ”Vi har altid vægtet kompromisløs kvalitet, for vores arv er en vigtig del af vores DNA. Derfor bruger vi jubilæet til både at fejre fortid og nutid – samt fremtid. I Milano vil vi nemlig lancere en stor nyhed, der skal symbolisere, at Gaggenau står for moderne design, der kombinerer traditionelt og tidsløst håndværk.”

Læs mere om det 333 år gamle mærke på www.gaggenau.dk