Hvad nu, hvis en af verdens største passagerfly var dit helt eget?

For mange er flyveturen til München eller New York bare noget, som skal overstås. Og for dem, som end ikke opnår tilfredsstillelse af en Business Class-billet, er der nu en helt anden mulighed. Hvad siger du eksempelvis til din helt egen private udgave af et at verdens største passagerfly?

Når den er fyldt op med flysæder, kan en Boeing 787-8 Dreamliner rumme mere end 240 passagerer. Når den er forvandlet til en 787 Boeing Business Jet, kan den kun klare 40 personer, som så til gengæld fragtes over skyerne på den mest luksuriøse vis.

Den 280 kvadratmeter store kabine er inddelt i flere sektioner og byder blandt andet på store, komfortable lounges med så mange sofaer, at du opgiver at tælle dem. Der er også et afsnit med business-sæder til gæster og besætning, mens du bagest i flyet finder en suite til flyets ejer, komplet med lydisoleret soveværelse, omklædningsværelse, walk-in-closet samt et gigantisk badeværelse med opvarmede marmorgulve. Der er højere til loftet end i et normalt passagerfly, ligesom vinduerne er større, hvilket bidrager til fornemmelsen af opholde dig i en villa frem for et fly.

Med en rækkevidde på 9.800 miles, svarende til 16.000 kilometer, kan du nå de fjerneste lufthavne uden stop undervejs. En drømmescenarie for de fleste, men til en pris på 225 millioner dollars alene for basismaskinen også forbeholdt de absolut færreste. Oveni prisen kommer desuden en ombygningspris på omkring 100 millioner dollars og dertil løbende drift og udgifter til piloter, personale og en umiddelbart astronomisk brændstofregning.

Kunden til den første Business Jet-version af en 787-8 Dreamliner er det kinesiske HNA Group.