Tidligt møde i København eller Århus? Ingen problemer! Fornylig åbnede Nordic Seaplanes en direkte rute fra Nordre Toldbod i København, til Østhavnvej i Århus – og turen tager under en time.

Turen mellem København og Århus og retur, ca. 90 sømil, flyves på 40–50 minutter, hvis du vælger Nordic Seaplanes. Man skal ganske vist have et boardingkort, men da antallet af passagerer per flyvning er begrænset, kommer man hurtigt til, og der er ingen kø ved security check. Boarding foregår direkte fra gaten via flydebroen, hvor vandflyveren ligger fortøjet. Det kan ganske simpelt ikke gøres hurtigere – og så er der parkering lige ved siden af.

Der er fri seating om bord, men kaptajnen kan bede passagerer sætte sig bestemte steder af hensyn til vægtfordelingen. Selvom flyet har 15-17 sæder, så er det ikke sikkert, at de alle tages i brug. For flyet kan faktisk være udsolgt med 12-13 mand ombord. Det afhænger nemlig af standardvægtene på passagererne, som er forskellige for mænd, kvinder og børn.

I gaten tilbydes økologisk te og kaffe, kildevand, chokolade og aviser, som selvfølgelig må tages med ombord. Alle passagerer kan låne hovedtelefoner, og høre musik eller radio fra egen telefon – der er også USB-stik til ladning af telefon eller tablet. Den nye kabine har lædersæder, god benplads og en stor stolelomme til laptoppen under start og landing. Pris? 1.800 kr. for en enkeltbillet, og 3.600 kr. for en retur.

Boarding completed!

Seaplanes.dk