RAF Westhampnett var en af de vigtigste flyvepladser under Battle of Britain i anden verdenskrig. I dag danner flyvepladsen rammen om den meget populære Goodwood-festival, hvor tiden skrues 70 år tilbage. Vi drog 15 mand afsted fra København til Southampton i det sydlige England for at opleve ’the good old days’.

Under Goodwood Revival er hele festivalen som en tidslomme fra tiden under anden verdenskrig, og de fleste af festivaldeltagerne går all in, når det gælder påklædning. Et par velklædte herrer i herringbone tweed fra 1940’erne står og diskuterer overhalinger i det netop afviklede race med et par andre gentlemen, der er iført flannel og penny loafers fra 1950’erne.

Stemningen er svær at beskrive, da cocktailen består af lige dele britisk overklasse, dækrøg og brændt olie fra de mange gamle racerbilers slidte motorer. Aktiviteterne centreres omkring banen, hvor mange forskellige klasser kommer i aktion. Fra opvisningsløb, hvor man blot fremviser fine gamle automobiler, som kan løbe op i hundrede millioner kroner for et sjældent eksemplar, til ægte racerløb, hvor der kæmpes indædt skærm mod skærm om at stå øverst på skamlen.

Vores egen motorsportshelt Tom Kristensen supplerede sine ni Le Mans-triumfer med en sejr her på Goodwood i St. Mary’s Trophy-løbet i en Cortina, mens det gik mindre godt, da han blev sat bag rattet i en Jaguar E-Type.

På besøg hos Bentley

Mellem de mange spændende væddeløb fyldes luftrummet af Spitfires og Hurricanes fra anden verdenskrig, og brølet fra overflyvninger i meget lav højde giver et sug gennem tilskuerne. Selvom besøgstallet er tæt på 200.000 mennesker over festivalens tre dage, afvikles det hele i god ro og orden, og ånden er venlig og særdeles høflig. Der er ingen branderter eller højtråbende tosser til stede, og det er, som om tøjet forpligter til ordentlig opførsel.

Weekenden blev sluttet af med et fabriksbesøg hos Bentley, hvor det lykkedes os at få et glimt af de allerførste eksemplarer af den nye super-SUV Bentayga, som ruller af samlebåndet meget snart. Efter rundvisningen stillede Bentley fire af mærkets seneste modeller til rådighed for os, og landevejene omkring Crewe blev vores personlige testbane.