Blot et stenkast fra Vejle Fjord ligger dette hus, som på mange måder er unikt og noget af det ypperste, du vil kunne finde i Danmark. Kom med indenfor i en arkitekttegnet villa, der giver begrebet luksus en helt ny dimension.

I Bredballe bor ejeren af Lulu Mosquito Studio med sine to børn på 18 og 20 år i et af Danmarks smukkeste huse direkte ned til Vejle Fjord. Ved et diskret fremspring på den nordlige bred af fjorden ligger villaen, der toner frem med en karakteristisk, særegen arkitektur med inspiration fra ’bådhuse’. Huset, der består af to afdelinger med et fladt og ’usynligt’ glasparti imellem, er oprindelig opført i 2004, men siden da er det blevet renoveret ad flere omgange. I dag står det skarpere end nogensinde – uden at virke overgjort prangende – måske fordi det falder så elegant og naturligt ind i omgivelserne.

For ejeren ligger Vejle centralt både i forhold til København, Aarhus, Billund Lufthavn og Hamborg, og så kan den dybe fjord med stejle skråninger og skov noget helt særligt – disse omgivelser findes ikke mange steder i Danmark. Familien kommer fra området, og for dem er dette på alle måder et hjem i ordets bedste og fineste betydning.

Ejeren er selv indretningsarkitekt i Lulu Mosquito Studio, så hun er vant til at forme andre menneskers drømme og skabe unikke, personlige hjem. Hun elsker den underspillede luksus med naturlige farver, der repræsenteres i et væld af forskellige materialer og teksturer. Desuden skal der være masser af luft og tableauer med smukke ting fra livet, ligesom godt håndværk og det at bo side om side med naturen er vigtigt. Endelig er huset kun bygget i ét plan, for på den måde er man mere sammen som familie, og følelsen af helhed er større.

Loftet og gulvtæppet spiller op til hinanden.

Huset er oprindelig tegnet af gruppen Ginneruparkitekter og stod færdig i 2004. Blot ni år efter gennemførte man en omfattende ombygning under vejledning af arkitekt Søren Ravn. Resultatet er en moderne bolig, der på trods af sine ikke færre end 679 kvadratmeter til stadighed føles både intim, hjemlig og utrolig hyggelig med en nordisk rød tråd. Villaen er fyldt med materialer i absolut topkvalitet fra Danmark, Norge og Sverige. Det flotte trætag får følgeskab af markante glaspartier, der kan dækkes med flytbare skodder i teaktræ.

Unikt ved huset er også betongulvet, som ejeren oprindelig så i Danmarks største spejderhytte i Ry, hvor man bogstaveligt kunne feje en trillebør grus ud fra hytten efter et spejdertræf. Gulvet blev bare flottere og flottere, jo mere det blev brugt. Perfekt og lige noget for ejeren, som foretrækker materialer, der kan tåle at blive brugt. Også loftet har en historie, idet det er lavet af lange, smalle egetræsstave i forskellige højder og længder som en ’kopi’ af loftet i operaen i Oslo. Som en bonus har træstavene en fantastisk lyddæmpende effekt, samtidig med at det er vanvittig smukt.

Her er plads, luft og albuerum, for alle skal være velkomne. Og plads er en stor luksus, idet det åbner og byder både lys og luft ind på en skøn måde. Det ser man også i den markante hall, hvor der bevidst er masser af ’spildplads’. I hovedstammen af boligen ligger også en stue, en smuk atriumgård og det lækre køkken fra Boffi, der har hvideva- rer fra Gaggenau. I åben forbindelse med køkkenet ses endvidere en stue i forskudte niveauer, der er forsynet med en pejs. Det er bevidst, at køkkenet ligger i midten af huset i glaskernen, der svæver ud over strandkanten. Her går himmel, hav og bolig bogstavelig talt i et. Lyset og naturen virker dragende, hvilket også er grunden til, at familien ofte ender her.

Kunst betyder meget for ejeren. Huset er fyldt med kunst fra nogle af hendes yndlingskunstnere som Christian Lemmerz, Ebbe Stub Wittrup, Markus Ohlen og Tomás Saraceno – faktisk er der udgivet en bog om huset og Christian Lemmerz. Der har altid været købt kunst med hjertet og ikke som investering, og det er sjældent, at ejeren har solgt noget fra sin unikke samling.

Ved vandkanten rager en bådebro ud i fjorden – den ejes i fællesskab af vejens beboere. I haven og på den store grund er der tre dogmer. Den skal være nem at holde. Den skal være grøn hele året, hvorfor der er masser af stedsegrønne ting, hvilket også er pænest, når man kigger ud ad vinduerne i køkkenet – hele året. Og så er der valgt planter, der naturligt kan gro nær stranden, f.eks. marehalm, lyng, fyr, forskellige græsarter og hybenroser. På grunden er der også etableret et væld af terrasser, som bruges flittigt.

Grunden ligger ganske ugeneret og med en bjergtagende første parketudsigt ud over fjorden. Ja faktisk ligger huset så tæt på vandet, at man fra det store glasparti i køkkenafsnittet i vintermånederne kan se bølgerne skvulpe ind over kysten med deres beroligende og sensuelle rytme.

Den nordiske stil er valgt af mange grunde og er den vigtigste røde tråd i indretningen. Den er valgt, fordi det afspejler stranden, fjorden og den stil, som ejeren føler sig bedst hjemme i, dog ikke på den minimalistiske måde. Her er også mange små nedslag fra hele verden og et liv, hvor utallige udlandsrejser har været en del af hverdagen. Det ses med de mange specielle og sjove ting, som hun har samlet, om det er sten, skaller, ukuleler, kinesiske snusflasker, tegneserier, barbiedukker, sci-fi-ejendele eller sakse. Alt er iscene- og værdsat, for der skal være plads til det hele i det vidunderlige hjem ved Vejle.

Huset er netop sat til salg hos Lilienhoff til 49,5 mio. kr.
Se mere
her: https://www.lilienhoff.dk/liebhaver/20000239/rosenvaenget-11-bredballe-7120-vejle-oest/

LULU MOSQUITO STUDIO

Når ejeren indretter boliger for andre i Lulu Mos- quito-regi, prøver hun ikke at ramme sin egen eller
en nordisk stil. De fleste bygninger har en stil, længe inden en indretningsarkitekt kommer på banen. Et gammelt slot, en skovhytte, en skihytte i Schweiz, et sommerhus i Spanien. Hvert hus har en sjæl og nogle omgivelser, der tegner indretningen. Dertil kommer også husets beboere. Hvem er de, og hvad kan de lide? Personligt synes hun ikke, at god indretning skal afspejle indretningsarkitekten, men evnen til at kombi- nere bygninger og mennesker, så det virker autentisk og ægte. Så kommer stilen helt af sig selv.

Se mere her: https://lulumosquito.com