Cecilia Tung er butikschef hos House Copenhagen i Hellerup, hvor passionerede arkitekter og indretningskonsulenter hjælper dig med at møblere og indrette det perfekte hjem.

Cecilia, du arbejder med indretning, men i virkeligheden er dit job at inspirere kunderne. Hvordan foregår det?

“Typisk starter det her i vores forretning, hvor kunden studerer møblerne i vores showroom. Det kan være en sofa, de har forelsket sig i, men er i tvivl om størrelse og opstilling. Skal den stå op ad en væg? Skal den stå i et stort køkkenalrum, hvor man ser bagsiden af sofaen? Skal der være en konsol bag sofaen? Skal den erstattet et andet møbel, og er der nogle eksisterende møbler, som kunden ønsker at bevare sammen med den nye sofa? Vi tilpasser eksempelvis både sofaens stof, kvalitet og farve med de møbler og tæpper, som kunden har i forvejen. Det kan også være nogle arvestykker, som har stor betydning for kunden, men som man har svært ved at kombinere med nye ting. Vores sofaer fra eksempelvis B&B og Minotti kan bygges op i moduler, hvilket giver kunden flere muligheder for at tilpasse størrelse, fjerne armlæn eller andre ting, så sofaen i sidste ende bliver helt personlig. Vi besøger også gerne kunden med forskellige tekstilprøver, så kunden er helt sikker på, hvordan farverne tager sig ud i det lys, som er i huset. Ved større indretningsopgaver tager vi først et møde her i butikken for at danne os et overblik over kundens ønsker og besøger derefter huset og får udarbejdet en plantegning, vi kan arbejde med. Ud fra kundens ønsker og vores egen oplevelse af huset begynder vi at arbejde med indretningen, og typisk laver vi to til tre forskellige forslag til indretninger, hvor møblerne er tegnet ind i plantegningen. Vi guider simpelthen kunden hele vejen med råd og vejledning, så det, som til at begynde med var en uoverskuelig opgave, bliver en spændende og inspirerende oplevelse for kunden.”

I har været i gang siden 2014, og jeres showroom er fyldt med eksklusive møbler fra ikoniske italienske designere. Hvilke typer kunder henvender sig til jer?

“Alle typer, faktisk. Naturligvis er vores målgruppe familier i store ejendomme, typisk selvstændige og folk, som sætter pris på kvalitet og design og gerne investerer i deres hjem. Men jeg har også fornylig lavet en lejlighed til en ung pige, som netop var flyttet hjemmefra. Foruden vores eksklusive mærker, som typisk starter på omkring 50.000 kroner, får vi designet og produceret vores egne sofaer, som koster fra omkring 12.000 kroner. Bygger man op, kan en sofa fra eksempelvis B&B godt lande på mellem 100.000 og 150.000 kroner, når der laves en stor opstilling, mens vores egen vil være 35.000 kroner.”

Umiddelbart lyder det som en kostbar løsning at bruge en indretningsarkitekt?

“Ja, men det er det faktisk ikke! Skal vi måle op til en sofa og vurdere, om den passer til kundens stue, så er prisen 1.750 kroner, som vi trækker fra, når kunden lægger ordren. Ved større indretningsopgaver, eksempelvis ved renoveringer eller opførelser af helt nye ejendomme, udarbejder vi komplette plantegninger med møblerne sat ind, så kunden blot kan give dette til deres arkitekter og håndværker, som så ved, hvor stikkontakterne og så videre skal monteres. Således hjælper vi dem helt fra bunden, så de slipper for en masse spørgsmål. Sådan en service koster 750 kroner i timen, men har kunden købt møbler for mere end 100.000 kroner, fratrækker vi igen hele beløbet for indretningsservicen, så den igen bliver gratis.”

Så det er faktisk komplette hjem, I laver?

“Ja, vi indretter alt lige fra soveværelse, kontor, badeværelse, køkken og stue til terrasse og kælder. Fra placering af stikkontakter, møbler og belysning, til den sidste finish med kunst, pyntegenstande, puder og blomster. Det er et kæmpe ansvar at indrette folks private hjem, og det er vigtigt for os, at kunden følger sig glade, trygge og sikre – og hjemme! Man får helt naturligt et forhold til nogle mennesker, og jeg er tit blevet inviteret hjem til et glas vin, når projektet er afleveret. Det er fantastisk at mærke den glæde, som folk har, når de har været med til at skabe deres perfekte hjem.”

Om House Copenhagen

House Copenhagen er en eksklusiv design- og interiørbutik med speciale i især italienske møbelmærker som B&B Italia, Maxalto og Minotti, belysning, tæpper og accessories samt design og produktion af egne møbler. Kerneproduktet er inspiration og vejledning til indretning af hjem, hvilket klares af et team af dygtige og erfarne arkitekter og indretningskonsulenter. For mere information se www.house-cph.dk.