Når man ser The Silo, forsvinder alle andre boligdrømme. Intet kan måle sig med dette byggeri, der er placeret lige dér, hvor Øresund møder København. Kom med indenfor i The Silo, et 17-etagers overflødighedshorn af luksus, design, komfort og selvfølgelig ren lækkerhed.
Alle københavnere har på et tidspunkt forholdt sig til den. Enten når de sad i S-toget på vej til og fra byen, eller når de kørte langs vandet ved Kalkbrænderihavnsgade. Den gamle ’HVA DRIKKER MØLR’-kornsilo i Københavns Nordhavn var ikke til at overse og indbød ikke til nærmere studier. Med sine 15 etager i ren beton mindede den mest af alt om et bygningsværk, der var placeret i det fattige Østeuropa for 50 år siden.
Men alt dette bliver ændret nu. Nordhavnen, der er kendt som en industrihavn, gennemgår i disse år et byggeløft af uanede dimensioner og bliver i den grad støvet af.
Målet er, at Nordhavn skal gå fra at være Københavns oversete område til en absolut luksusoase bestående af lejligheder, metrostationer, bådkanaler, butikker, caféer, restauranter og meget andet fristende for den moderne bybo.
- Sol, luft, hav, vind og by må være nøgleordene for den kommende restaurant, der bliver placeret 17 etager oppe. Heroppe vil de besøgende have mulighed for at fornemme den uspolerede panoramaudsigt over Øresund og København.
- Kontrasten mellem den gamle og rå betonsilo og de arkitekttegnede luksuslejligheder skaber en magisk stemning, når man bevæger sig fra rum til rum.
- Kornsiloen i Københavns Nordhavn i sin oprindelige udformning. Øverst oppe anes det legendariske spørgsmål ’HVA DRIKKER MØLR’.
- Sådan kommer The Silo til at se ud – et spektakulært og eksklusivt lejlighedsbyggeri.
The Silo sætter barren højest
Ét byggeri springer specielt i øjnene og vil stå som diamanten over dem alle, nemlig siloen – ja, den høje betonklods! Om få år vil ’The Silo’, som den kommer til at hedde, kunne leve fuldt op til fortællingen om den grimme ælling og huse Danmarks mest eksklusive lejligheder. Siloen er et udfordrende byggeri, der vil kæle for alle tænkelige sanser og fluks få dig til at føle dig placeret i en verdensmetropol, der er en del større end København.
Hovedstadens arkitekter og bygningsingeniører når endnu en gang, fristes man efterhånden til at sige, nye højder med dette ambitiøse projekt, der bejler til alle typer, som er villige til at lægge mellem fire og 30 mio. kr. for en lejlighed. Prisspændet er bredt, hvilket vil gøre sammensætningen af beboere mangfoldig og skabe et pulserende liv i The Silo, helt som ønsket af bagmanden bag det elegante projekt: Klaus Kastbjerg.
Danmarks dyreste lejlighed
Kastbjerg står bag flere revolutionerende bygningsprojekter i København og har sat sit karismatiske fingeraftryk på det nye Nordhavnvartegn, der vil skille sig ud på alle måder. Her opføres f.eks. Danmarks dyreste lejlighed – Katedralen – der bliver på 380 super ekstravagante kvadratmeter i to etager og vil få en udbudspris på 30 mio. kr.
Den 31. december 2016 skal The Silo officielt stå færdig, præcis kl. 18.00. Her bliver der nemlig holdt indflytningsfest, og selvom der stadig er cirka et år til indflytningsdagen, er der allerede solgt mange lejligheder i det eftertragtede boligbyggeri.
Køberne spænder bredt fra singler til storfamilier. Fællesnævneren er byfolk, som værdsætter at vågne op til en storslået udsigt over København og en luksus, der sætter helt nye standarder herhjemme. Som beboer vil man bl.a. have fornøjelsen af en bemandet lobby/reception, parkeringskælder, privat gym/fitness og en restaurant på toppen med den vildeste udsigt over Københavns skyline og Øresund. Flere lejligheder vil desuden have elevator med direkte indgang.
Der bliver ingen bopælspligt i The Silo, hvilket vil gøre lejlighederne attraktive for udenlandsdanskere.
Klaus Kastbjerg er en mand, der ser muligheder, hvor andre ser begrænsninger. Visionen var at omdanne den nedslidte kornsilo til et utraditionelt og spændende lejlighedsbyggeri ud over det sædvanlige. Det har fra dag ét været intentionen med projektet at fastholde siloens identitet, men samtidig forny og dermed transformere den grå betonsilo til et nyt og velkendt ikon for ikke bare Nordhavn, men hele København.