Carl Hansen & Søn genintroducerer CH23 – en af de fire første stole fra Wegners hånd.

Carl Hansen & Søn genintroducerer nu spisebordsstolen CH23. Den enkle og funktionelle stol med de fine håndværksmæssige finesser, der ikke har været i produktion de seneste fem årtier, var et af Wegners allerførste møbler eksklusivt for Carl Hansen & Søn.

CH23 fik en flot modtagelse ved præsentationen i 1950. Stolen, der var et tidligt eksempel på Wegners unikke formsprog og håndværksmæssige indsigt blev samtidig  starten på et langt og frugtbart samarbejde mellem den produktive, nyskabende designer og Carl Hansen & Søn.

“Det dobbeltflettede sæde var også i 1950 en håndværksmæssig udfordring. Det kræver en særlig teknik og stor dygtighed at flette sædet til en CH23, men resultatet er både stærkt og elegant,” forklarer direktør for Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen, der understreger, at Wegner udover at have et særligt blik for det æstetiske, også havde stor indsigt i ergonomi.

“Spisebordsstolen udstråler funktionalitet og kvalitet. Man sidder perfekt og kan blive siddende i den i timevis uden at blive træt i kroppen. Trods sin gode komfort, fylder CH23 meget lidt omkring bordet, hvilket gør stolen ideel – også i mindre spisestuer og køkkener,” uddyber Knud Erik Hansen, der understreger, at CH23 i kraft af sin robusthed og størrelse er velegnet i f.eks. restauranter og andre offentlige rum.

CH23 var blandt de fire første stole, som Wegner tegnede specifikt til Carl Hansen & Søn i starten af sin karriere. Stolenes organiske former og gennemarbejdede detaljer dokumenterede den unge Wegners store talent som formgiver og håndværker, og selvom der på mange måder var tale om et designmæssigt nybrud, blev møblerne modtaget med interesse.

Stolen fremstilles i eg og valnød samt i en kombination af disse træsorter med forskellige overflader. De elegante dækpropper i rygstykket fås enten i eg eller valnød efter eget valg. Sædet fås med flet i natur eller sort papirgarn.

CH23 er i butikkerne fra juni 2017, og vejl. udsalgspriser starter fra 5.395 kr.