Den argentinske arkitekt Diego Montero har midt i Uruguays paradis skabt et familiehjem, der spiller sammen med de enorme naturkræfter tæt på Atlanterhavet.

Denne feriebolig står midt i en nåleskov tæt ved havet – en vidunderlig og vild strækning langs Atlanterhavet med gigantiske bølger. På trods af beliggenheden tæt på det pulserende feriested Punta del Este i Uruguay har boligens argentinske ejerfamilie valgt denne grund til at bygge deres private tilflugtssted.

Familien gik til den argentinske arkitekt Diego Montero, der længe har arbejdet i Uruguay. Hans forståelse for lokale materialer, teknikker og ejernes ønsker og livsstil gjorde projektet lettere at realisere. Opgaven lød på at designe sommerboligen så stor og bred som muligt med dét i tankerne, at huset lå ved en hovedvej og derved tæt på naboerne. Huset skulle omslutte sig selv og være beskyttet fra gaden.

En bolig omkring poolen

Arkitekten designede et lavtliggende hus bestående af to moderne bygninger med en pool i midten. En stor åben terrasse forbinder bygningerne, og alle værelser har udsigt til poolen. Huset fungerer som et sommerhus, og de fleste aktiviteter foregår omkring poolen. Derfor delte Diego Montero rumfordelingen i to sektioner: den sociale pavillon med et stort opholdsrum plus et mindre køkken og på den modsatte side sovesektionen med børneværelset, gæsteværelset og tre badeværelser.

På øverste etage ligger et stort soveværelse med badeværelse en suite. På den måde kan familien huse masser af gæster og samtidig have fred og ro på værelserne. Store, sorte træafskærmninger beskytter ejendommen mod vind og mod naboers eller forbipasserendes nysgerrige blikke. Terrassen fungerer perfekt til alle lejligheder fra familiefrokoster til drinks og hyggelige middage af enhver størrelse.

Glidende overgange

Arkitekten måtte ty til lokale materialer og teknikker: ”Vinden blæser konstant i dette område, så vi var nødt til at bruge stærke materialer. Desuden ønskede vi så lidt vedligeholdelse som muligt. Derfor valgte vi behandlet nåletræ til husets beklædning, galvaniseret stål til taget og poleret beton til poolen og gulvene,” fortæller Diego Montero.

Pavillonens panoramavinduer giver en glidende overgang mellem inde og ude. Et veludført dæk i nåletræ skaber overgangen og når hele huset rundt.

Inde i huset har man dækket vægge og lofter med hvide træplader, der er med til at reflektere lyset og dermed strække husets dimensioner. Der er loft til kip, hvilket gør, at rummet føles større, og den centralt placerede pejs fungerer som rumdeler mellem spisestuen og opholdsrummet og opvarmer naturligvis begge sider om vinteren.

Afslappet og uformelt

Laura Sanjurjo, Diegos kone og ejer af møbelforretningen 3Mundos i La Barra, indrettede huset med en kombination af inspiration fra det uformelle liv, bløde farver og specialfremstillede møbler. De fleste af møblerne er tilpasset huset. Der er især tale om store loungemøbler til afslapning eller uformelle måltider. Stilmæssigt er møblernes base skabt med rene, lige linjer, der fremhæves af moderne såvel som rustikke stoffer fra campoen, f.eks. lammeuld til puder og til at overdække stolene.

Værelserne er omhyggeligt indrettede med møbler og stoffer fra Uruguay og Argentina. Badeværelserne er designet af Diego, der igen valgte lokale materialer som f.eks. uruguaysk marmor.

Haven er designet af familiens mor, Carolina, der er landskabsarkitekt. ”Jeg beholdt så mange nåletræer som muligt og valgte pampasgræs, der ikke behøver mere vand, end vi normalt får via nedbøren. Da alt i huset er rektangulært, har jeg forsøgt at bløde lidt op med cirkulære linjer af parterrer med gaura og perovskia. Foran dem er der sået elefantgræs for at skærme dem fra poolen,” forklarer hun.

I samspil med det rolige miljø indfanger denne feriebolig essensen af, hvad et hjem skal være: et roligt og smukt fristed, der udstråler velvære.