Midt i livlige London er den historiske Westminster Fire Office-bygning fra 1717 netop blevet renoveret. Hele 31 lejligheder indeholder komplekset i det betagende Covent Garden-område, og vi har besøgt en af de eksklusive penthouse-lejligheder.

Arkitekterne Eugene Kohn og William Pedersen fra Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) blandede nybyggeri og kulturarv for at skabe dette unikke boligkompleks, som det tidlige Westminster Fire Office er en del af. Mange af bygningens originale træk er bevaret, men arkitekterne har ønsket at forene nyt med gammelt – alt med fokus på ’luxury living’, som er den røde tråd i projektet. I hjertet af komplekset ligger en grøn enklave i form af en smuk central gårdsplads, hvor der ligger hyggelige restauranter, små butikker og en blomsterhandler.

Indretningen af penthouselejligheden er udført af Sophie Ashby. Rummene er indrettet omkring kunsten, idet hvert maleri har dikteret brugen af farver, materialer og de udvalgte, ikoniske møbler. 

Når man træder ind i lejligheden, inviteres man som det første ind i en stor stue, der også fungerer som entré. Her står en specialdesignet sofa, og omkring den står et sofabord i elmetræ samt andre designermøbler og -objekter. Deres forskellige former og farver smelter sammen med det håndlavede gulvtæppe, der er inspireret af abstrakt, impressionistisk kunst. Det smukke vægmaleri er lavet af den London-baserede kunstner Christabel Forbes. 

Fra dette lokale bevæger man sig over i et større dagligrum, der også indeholder kontor. Det er roligt indrettet og inviterer til mere uformelle sociale sammenkomster. Her pryder bøgerne indretningen i de speciallavede bogreoler.

En lejlighed der byder op til gæster

Penthouselejligheden indbyder til at have gæster, hvilket der er taget højde for i indretningen og i rummenes opdeling. Tag f.eks. køkkenets store marmorbordplade, tagterrassen samt den store spisestue og cocktailloungen. Rummet med udsigt ud over Floral Street indbyder desuden til finere arrangementer. 

Bordet i spisestuen er spektakulært med sine tørrede blomster, der ligger omhyggeligt arrangeret under bordets glasplade. Bordet er lavet i samarbejde med blomsterhandleren Mary Lennox, som blev inspireret af Covent Gardens historiske blomstermarked. Bordet fremstår elegant med sine grønne, brændte og gyldne farver. Over bordet stråler en lysekrone med snoede blomster og blade i metal, designet i samarbejde med britiske Cox London. Lejligheden har hele tre soveværelser, hvilket giver plads til at invitere mange gæster med mulighed for overnatning.

Penthouse-lejligheden ligger tæt på Waterloo Bridge med udsyn til pariserhjulet London Eye fra flere af værelserne. London Zoo, Big Ben samt flere kendte teatre og gallerier er også at finde i området.

Hele lejlighedskomplekset har fire private tagterrasser, hvor Studio Ashby også har stået for indretningen i samarbejde med det anerkendte landskabs- og havedesignerfirma Hay Designs. Penthouselejlighedens lækre og imødekommende tagterrasse er skabt som et udendørsrum med blomster, buske og træer, der giver en rolig og afslappet atmosfære i stærk kontrast til den pulserende storby så tæt på. 

På den måde flyder inde- og udelivet sammen i en smuk symbiose mellem det livlige London og den tilbagetrukne, zenlignende lejlighed og penthouse, der i øvrigt koster 20 mio. pund.

Se hvad vi ellers skriver om bolig her.