Lige uden for Paris er en villa fra 50’erne blevet til en moderne bolig med et miks af glas og metal. Her strømmer lyset ind ad de mange vinduer, og familien kan følge med i årets gang og træernes skiftende farver. Det er de franske arkitekter Hélène og Olivier Lempereur, der har stået for istandsættelsen.

Da Hélène og Olivier Lempereur så villaen for første gang, var den utrolig mørk og med mange små rum, men med en helt fantastisk panoramaudsigt over Paris. Og det var denne udsigt, som ejeren ønskede at integrere i villaen, samtidig med at han også ønskede en bedre planløsning i huset. Det skulle for eksempel være nemmere at komme fra køkkenet til stuen.

Omfattende renovering

Det var en større sag at få den nye ejers mange ønsker ind i den gamle villa. Flere vægge blev revet ned, og i stedet for murstensvægge blev der anvendt panoramaglasdøre i næsten alle rummene. Overalt i villaen blev der lagt Greccio Luna-fliser, som også anvendtes til terrasserne. Når de store glasskydedøre skubbes til side, bliver ude og inde ét, og så er det flot, når også stengulvet fortsætter udenfor. Loftet er sænket, og det er derved blevet muligt at indlægge LE D-belysning, der kan reguleres alt efter den stemning, ejeren ønsker.

Badeværelset er som en boks i glas med udsigt, men intimiteten er sikret med gardiner, der kan trækkes for, der dog så hindrer den imponerende udsigt til Eiffeltårnet. I værelserne er der lagt egetræsparketgulve for at gøre rummene mere varme og intime end de andre rum. De mange glasdøre gør, at man kan følge med i hinandens aktiviteter, så man kan stadig holde øje med børnene på terrassen, mens man laver mad. Køkkenet har desuden fået bjælker i poleret metal, der matcher glasdørenes rammer og understreger det lidt ’clean’ industrielle look.

Hellere terrasse end have

Familien ønskede sig ikke en traditionel have, der skulle holdes, og derfor valgte Hélène og Olivier at lægge fliser overalt og i stedet skabe to terrasser. Den ene, der forbinder køkkenet og stuen, har børnene egen udgang til fra deres værelser. Her står der loungemøbler og et japansk træ, der dominerer terrassen med sine smukke skulpturelle former. Den anden terrasse ligger i forlængelse af forældrenes bad og soveværelse. Her er der en swimmingpool, og det er her, familien hygger med venner omkring grillen, der er indbygget i ydervæggen.

Villaen opfylder i sin nuværende form alle de ønsker og behov, som de nye ejere havde inden indflytningen. Den er blevet funktionel, behagelig og luksuriøs. Her finder de den ro, de har behov for efter en lang arbejdsdag.