Blot en halv times kørsel fra Cape Town ligger dette nyopførte hus, hvor omdrejningspunktet for hele projektet har været ’outdoor living’. Vejret fås nemlig ikke meget bedre end her i Sydafrikas skønne, varme natur – og med en af verdens bedste golfbaner tæt på.

Ægteparret bag ejendommen på disse sider boede oprindeligt i Cape Town, men da de fik børn, valgte de at flytte fra storbyen og ud i den frie natur. Valget faldt på det kendte Pearl Valley, hvor beliggenheden ikke fås meget bedre – slet ikke, hvis man er vild med golf. Afstanden til Cape Town er overskuelig, når turen dagligt tages til ejernes respektive jobs. 

Da muligheden bød sig for at købe grunden, slog parret til med det samme og allierede sig med to af de kendte arkitekt- og indretningsarkitektfirmaer i Sydafrika, nemlig SAOTA og ARRCC. Sammen fandt de en stil, der passede til både hverdagen og weekenden. Resultatet er et elegant hus i luksusklassen med strømlinede linjer og unikke løsninger.

Naturen som indretning

Grundlæggende er de rektangulære flader dominerende, men dog blødt op af små elementer med runde og bløde former. Kombinationen af organiske naturmaterialer, hvide vægge og enkelte farvesplash var familiens ønske. Stilen skulle være enkel, men man skulle også byde Sydafrikas natur og vegetation indenfor.

At bytte et hektisk storbyliv ud med så smukt og fredfyldt et område har været et stort skifte, men familien har aldrig fortrudt. Omgivelserne er i vækst, og den sydafrikanske natur viser sig her fra sin bedste side. 

Netop naturen var vigtig for indretningsarkitekt Jon Case, da de overordnede linjer skulle tegnes. Mark Rielly, direktør hos ARRCC, ønskede desuden, at indretningen skulle rumme mange taktile elementer og diskrete detaljer i en luksuriøs, men afslappet ramme. 

I foyeren mødes man af et vandfald, en svævende gangbro, lys i uanede mængder og et miks af materialer, der ikke lader nogen i tvivl om, at der her er kælet for hver en detalje. Hele husets hjerte og centrum er en smuk lille gårdhave, hvor elementer fra den sydafrikanske natur træder frem. På denne måde skabes en illusion af at leve midt i naturen. 

Fra gårdhaven er der adgang til de forskellige områder – køkken- og spiseområdet samt sofa- og loungeområdet, der har pejs i begge ender. Sofabordet er et ’Kufu slim’, mens sofaen er ’customized’ af OKHA. Den store pejs med træelementer er centrum i rummet, der minder om en foyer på et luksushotel – men stadig med masser af hjemlig hygge. 

Der er ikke sparet på elegante detaljer

Spiseområdet er en overraskende kombination af et enormt plankebord og en elegant og skulpturel lysekrone sat sammen med spisestuestolene ’Phillips’ i læder fra italienske Minotti. Bag det hele brænder biopejsen i et langt, rektangulært område, hvor baggrunden er et elegant rustfrit stålkunstværk, der får flammerne til at danne legende og levende mønstre. Det virker både dragende og meditativt.

Den udendørs bar ligger i forlængelse af gårdhaven og tæt på en stor jacuzzi. Her mødes man med vennerne over en drink og snacks. I baggrunden ligger infinitypoolen, som på to af siderne er omkranset af store træer, der giver læ for både blæst og sol. 

For at TV-stuen og hele udendørsområdet skal føles som ét stort rum, er der valgt glasfoldedøre, der kan køres helt til siden. Der er også opført et stort grill- og barbecueområde med direkte udsigt til golfbanen, så man både kan hygge og spise samt nyde udsigten over fairwayen. Bedre kan det ikke blive for de golfentusiaster, som parret er.

Køkkenets indretning er i en stringent hvid stil og får lov til at stå som en kontrast til de øvrige rum. Selv barstolene i stål og læder fra OKHA og bordpladen er hvide. Trappen til første sal nærmest svæver let og vægtløs over det hele. De hærdede glassider er også med til at give rummet et let udtryk. 

Første sal byder på…

På første sal er der fire soveværelser, hvoraf det ene har eget badeværelse i direkte forlængelse, men her findes også et ekstra badeværelse med en betagende udsigt over de åbne vidder. På etagen har man valgt et mere farverigt og legende udtryk samt vægge i træ, der igen inviterer naturen indenfor. 

Naturen går som en rød tråd gennem hele huset, og ønsket om både ro, hygge og outdoor living er gået i opfyldelse på bedste vis – om man er inde eller ude …

Beliggenhed
Cape Town, Sydafrika
Projektnavn
Fairways
Område
Paarl ligger i Vest-Kapprovinsen, 30 minutter fra Cape Town. Her bor omkring 200.000 indbyggere. Lidt uden for byen ligger Pearl Valley Golf Course, der er designet af legenden Jack Nicklaus og har været udråbt til verdens bedste golfbane i flere omgange. Golfbanen ligger smukt omkranset af bjerge og en uendelig natur.
Husets størrelse
802 m2
Grundens størrelse
2.070 m2
Chefarkitekt
Gardiol Bergenthuin
Arkitektfirma
SAOTA
Indretning arkitektfirma
ARRCC
Designteam
Mark Rielly og Sarika Jacobs
Indretning
Jon Case og Leigh Daniels    

Læs hvad vi ellers skriver om bolig her