Vi var med da Slettvoll åbnede en flagshipbutik på Osloplads d. 3 oktober. Her er historien bag de eksklusive norske møbler, der er skabt af entusiastiske stiftere med en passion for kvalitet og godt design.

Der er noget ganske særligt over familieejede selskaber, hvor passionen for produktet er i højsædet, og kvaliteten nærmest ruller i årerne på virksomhedens ejere. Det er tilfældet for den norske møbelproducent Slettvoll, som blev stiftet i 1951 i hjertet af det naturskønne område Sunnmøre, der ligger på den norske vestkyst. 

I 1951 blev fabrikken etableret i et lille hus på 80 m2, hvor der var værksted i kælderen, systue og kontor i stueetagen samt lager på loftet, mens familien Slettvolls egen bolig lå på første sal.

Elliot-sofaen i smuk blå valour, fra 23.460 kr.

Produktionen var koncentreret om kurvevarer og dukkevogne, men det var ud fra disse små kår mellem høje fjelde og dybe fjorde i Norge, at visionerne om at producere kvalitetsmøbler tog sin begyndelse, og hvor hele familien bogstavelig talt boede på fabrikken og tog del i produktionen. 

For Slettvoller der ingen tvivl om, at den dybfølte passion for at skabe gode møbler og hjem, som er rare at bo i, har haft stor betydning for, hvordan fabrikken også i dag designer og producerer kollektionerne og de interiørprodukter, som er blevet en naturlig og stadig større del af det samlede sortiment. 

Spisebordsstol Renza fra 3.780 kr.
Spisebord Alexander 220x110cm til 31.885
Loftslampe Kendama til 24.460

Det er således fortsat familien, der leder fabrikken og har ansvaret for det kreative arbejde med produkterne. Slettvoll, der har 18 butikker i Sverige og Norge, ser frem til at åbne nummer 19 i København, nemlig et møbel- og designhus på 550 kvadratmeter på Østerbro. 

”Vi glæder os utrolig meget til at vise alle vores design frem for danskerne og ikke mindst se, hvordan vores produkter kan blive en del af deres mange smukke hjem. Danskerne kan noget helt særligt med indretning og er en stor inspiration for os alle i Norden,” fortæller Live Slettvoll, der er firmaets kreative leder. 

Alle Slettvolls møblerbygges i hånden af erfarne fagfolk på fabrikken i Norge, og de bygges kun efter ordre, så kunden individuelt kan bestemme, hvilket betræk der skal være på møblet.

Der er tale om præcisionsarbejde, hvor håndværkerne ved, at møblerne skal bygges til at kunne holde i mange år. Intet overlades til tilfældighederne, når Slettvolls møbler samles, eller når stoffets trådretning optimeres for at skabe de perfekte møbler til kunden. 

Firmaets hovedaktionær, Torill Slettvoll, der er datter af virksomhedens stiftere, forstår, hvor stor en rolle møbler spiller for mange familier. ”Gode møbler er ikke noget, man skifter ud med let hjerte. Gode møbler beholder man – år efter år,” siger Torill. 

Sådan ruller passionen for kvalitet fortsat i årerne på familien Slettvoll. 

Læs mere om Slettvoll her.

Læs hvad vi ellers skriver om bolig her.