På en ø i Middelhavet ligger denne helt unikke og eksklusive bolig – det såkaldte Superhus. Stilen er moderne, enkel og sofistikeret, og det eneste, som overgår huset, er den helt fantastiske og uforstyrrede udsigt fra den private strand og bådebro.

Det startede med den såkaldte Superyacht – en båd, der overgår det meste, du kan forestille dig. Inspireret af dette koncept kan de mest velhavende nu også bestille et Superhus. Ideen kommer fra den svenske arkitekt og grundlægger af www.superhouse.me, Magnus Ström, som har skabt det første i en planlagt række af 30 helt unikke og topmoderne luksushuse. En serie, som arkitekten sammenligner med en limited edition-serie af kunst eller ure.

Der er ganske vist blot tale om tegninger, og det første superhus er endnu ikke bestilt, men Ström sætter gang i tankerne med billederne på disse sider og nævner beliggenheder som De Baleariske Øer, en penthouse i New York, toppen af en skibakke eller en privat ø som ideelle steder til de eksklusive superhuse.

Hvert superhus vil blive tildelt et individuelt serienummer, som vil blive indgraveret på ejendommens facade. Arkitekten anslår, at prisen vil starte ved omkring de 250 mio. kr.

Enkel arkitektur

Koncepthuset på disse sider er det første i rækken og har fået tildelt navnet S 00/30. Det forestilles at ligge i en afsides, privat bugt på en øde ø et sted i Middelhavet. Den eneste adgang til ejendommen er en lang snoet vej gennem det bjergrige landskab eller via den private helikopter, som kan lande på husets egen helipad.

Du bydes velkommen af en indgang omgivet af vægge i lokale sten, som fører dig ind til den minimalistiske gårdsplads. I det hele taget er arkitekturen meget enkel, mens huset til gengæld gemmer på adskillige avancerede og innovative løsninger. Eksempelvis er køkkenet og spiseområdet, som findes i den ene af husets to træbeklædte undersektioner, adskilt med aktive vægge, som kan synke ned i gulvet og forsvinde helt. Dette muliggør et mere åbent miljø, når familien er samlet, mens køkkenet kan forblive helt lukket, når der er gæster på besøg, og køkkenpersonalet kan arbejde i fred.

I husets anden sektion er der spa og fitnesscenter, og igen tillader de glidende vægge at åbne, så afdelingen smelter sammen med husets andre områder. Mellem de to sektioner er der et åbent område, hvor facaden kan åbnes helt, hvilket omdanner stuen til en kæmpe terrasse med et bredt udhæng, som forhindrer solens stråler i at trænge ind, hvilket minimerer behovet for klimaanlæg.

Kontor uden udsigt

Husets øvre del er én lang sektion bygget i sten, som hviler oven på sektionerne nedenfor. I den ene ende finder du et master bedroom og i den anden fire mindre værelser. Midt imellem de to afdelinger har arkitekten skabt et stort galleri, som omgiver den elegante, cirkulære trappeopgang. Galleriet er hjemsted for den fiktive ejers samling af kunst og skulpturer, og hans krav til arkitekten har netop været, at man automatisk skal have mulighed for at opleve samlingen på sin vej gennem huset.

Ejerens kontor er også placeret på første sal, og dette er det eneste rum, hvorfra man ikke kan se ud over havet –en bevidst beslutning for at adskille arbejde fra fornøjelse.

Et Superhus byder naturligvis på et pool-område. Magnus Strøm har designet en 50 meter lang ’infinity pool’, som strækker sig langs huset mellem terrassen og stranden. I den ene ende af poolen – ud for husets spaområde – har arkitekten gjort plads til solbadning og rekreation lige ved siden af spiseområdet, som har 180 graders uforstyrret udsigt til Middelhavets azurblå bølger.

Plads til otte biler

Spisepladsen er strategisk placeret ved siden af køkkenet for at lette servering, og også her finder man glidende vægge, som i dette tilfælde åbenbarer husets egen bar.

Terrassen har desuden et rundt loungeområde med flere siddepladser og et nedfældet bålsted i midten, hvilket giver mulighed for at nyde aftensolen, som spejler sig i havet og poolen. En gangbro på tværs af poolen leder ned til et andet opholdsområde, som er hævet over stranden og designet til, at man kan nyde solnedgangen. Gangbroen fortsætter ud i en lang bådebro, hvor der er rigelig plads til fortøjning af gæsternes yachter.

Biler er der også plads til. Hele otte af slagsen, endda. De kan alle parkeres i den lave garage, som findes ved husets indgangsområde. Her kan du også opbevare paddle boards, vandski og andet vandsportsudstyr, da en skjult dør fører direkte fra garagen og ud til stranden. Under huset finder du et imponerende kælderområde, som blandt andet byder på en komplet hjemmebiograf, en indendørs golføvebane samt en tempereret vinkælder.

Tesla varmer op

På trods af al denne luksus er superhuset designet så energivenligt som muligt. En effektiv isolering betyder eksempelvis, at behovet for opvarmning om vinteren (og afkøling om sommeren) er absolut minimalt, mens et varmegenvindingssystem filtrerer luften i alle husets rum og sørger for, at klimaet altid er rent og friskt.

Varmegenvindingssystemet betyder også, at husets beboere selv er med til at bevare temperaturen gennem varmeskabende aktiviteter som fitness, madlavning og brusebade. Desuden sørger et omfattende solcelleanlæg på taget for, at huset er selvforsynende med elektricitet. Overskydende strøm lagres til senere brug i store batterier, udviklet af bilproducenten Tesla, hvilket betyder, at huset også fungerer selv i længere perioder uden sol.

Sidst, men bestemt ikke mindst har ejendommen også sit eget biodynamiske anlæg, som sørger for at omdanne affald og spildevand.