Da renoveringen af dette fantastiske hus fandt sted på et lille strandstykke i Sydafrika, fik det navnet La Belle Vue, som siden er forblevet kælenavnet. Kom med indenfor, og se huset med la belle vue.

Sjældent har en ejendom fået et mere passende navn end La Belle Vue, for når man ser udsigten fra dette hus i Sydafrika, er den intet mindre end betagende. Hele huset har gennemgået en kæmpe arkitektonisk renovation og udvidelse, der er foretaget af firmaet Bomax Architects og OKHA Interior Architecture and Design Project. Ejeren kommer selv fra Sydafrika og er direktør i en stor, international virksomhed. Det var hans ønske, at huset skulle udstråle en fornemmelse og en følelse af et fristed, hvor man om sommeren eller i weekender kunne hvile og slappe af fra den pulserende og hektiske hverdag.

Fra den forhøjede placering på grunden har huset i to etager en spektakulær udsigt til bjerge og bugt. Der er store balkoner og terrasser på både forsiden og bagsiden af huset samt store vinduer, der indrammer naturen på fineste vis. Huset er på 539 kvadratmeter og har desuden 133 kvadratmeter verandaer og terrasse i direkte forlængelse. Derudover er der 68 kvadratmeter garage til ejerens biler. Pladsen til garagen er reelt skåret ud af sten, og forsiden af huset kan i bogstavelig forstand trækkes til side, så der er direkte adgang fra spisestuen, opholdsstuen, TV-stuen samt master bedroom til både terrasse og balkon.

Selvom det arkitektoniske udtryk er meget æstetisk og moderne, ja nærmest minimalistisk, ønskede ejeren alligevel at få sine afrikanske aner ind via interiøret og i helhedsindtrykket af huset. Det blev f.eks. gjort med specialfremstillede møbler, der på diskret måde synliggør de afrikanske toner og stemninger, men med et luksuspræget udtryk. Firmaet OKHA designede tredimensionelle, skulpturelle og udhuggede hoveddøre med inspiration fra traditionelle afrikanske motiver. De er med til at sætte både overliggeren og den røde tråd for husets nutidige afrikanske og internationale stil samt fortolke ejerens aner ind i resten af interiøret.

Stueetagens formelle loungeområde er beroligende med sine monokromatiske fliser, der er lavet som både rumdelere og visuelt indsatte fliser forskellige steder i loungen. De er desuden med til at forbedre, forme og forfine det naturlige lys i rummet samt fremhæve både arkitekturen og indretningen samt væggene med stuk. Møblerne er udvalgt, så de har stærke linjer som kontrast, men med rene former og materialer som ætset rå eg, vintagelæder, satin, messing og granit, der alle er med til at give et tidløst og elegant look.

Huset har selvfølgelig en hel underholdningsetage, hvor hjemmebiografen med lyd, teknik og andet udstyr giver et levende og stærkt udtryk. Her er der varme, stærke farver i bedste afrikanske stil sammen med specialfremstillede tæpper med grafiske mønstre. Tilsammen giver de et tydeligt retrolook med holdning og udtryk til førstesalen.

OKHA er et globalt firma, der har interiør, indretning og design som fokus. Firmaet designer progressive og nutidige møbler med et modernistisk og arkitektonisk islæt med inspiration fra Afrika. Møblerne og kunstobjekterne er udformet i et æstetisk design med respekt for traditionelle håndværksmetoder for at skabe et look og en følelse, der passer til den moderne livsstil. OKHA’s designteam støtter og promoverer førende sydafrikanske kunstnere, fabrikanter og kunsthåndværkere, som arbejder sammen på tværs af alle firmaets projekter.

Se mere på okha.com.