Køkkener skal helst holde en snes år, men der er intet i vejen for at opdatere udstyret eller investere i nye redskaber. Her er lidt køkkeninspiration til husets hjerte.

Tidens gastrotendenser siger mindre kød og mere fisk. Med Globals luksuriøse G-18-filetkniv er det nemt at udskære alle typer fisk og desuden lave papirtynde skiver til sashimi og anden sushi.

Pris: 1.499,95 kr.

Annemette Voss Fridthjof har netop udgivet ’Brødbogen’ med lækre bageopskrifter til dit hverdagsliv. 

Pris: 230 kr.

Mignis lancerer nu Kitchen, der er en smuk gasbrænder med stilren stålspids og en god ergonomi i hånden. Sæt det sidste touch på ikoniske desserter som creme brulé, lemon pie og marengs. Er også oplagt, når kødet skal have den perfekte stegeskorpe, gedeosten skal grilles, eller skindet skal løsnes på tomater og peberfrugter.

Pris: 399 kr. 

Smuk messingkurv fra svenske Korbo til opbevaring af alt fra brænde til æbler. Kurven kan også hænges op med en ’bin hanger’.

Pris: 1.195 kr.

Miira 4 Opal fra Nuura er designet af Sofie Referog er perfekt til et køkken. Lamper med opalglas giver nemlig det bedste arbejdslys, da lyset spredes jævnt ud. 

Pris: 6.699 kr.

I Brahe-køkkenet fra Kvänum får den røgede eg klædeligt selskab af en 40 mm tyk marmor i en grå nuance med hvide åretegninger, som fortsætter fra bordpladen op ad væggen.

Pris på forespørgsel.

Hvad er opskriften på optimale tørreegenskaber? Normalt 50 pct. bomuld og 50 pct. hør, men i Georg Jensen Damasks nye serie, Nors, har designer Susanne Nors lavet en klassiker i 100 pct. bomuld, der både er et stykke kunsthåndværk og et rigtig godt viskestykke.

Pris: 140 kr.

Made by Mama har skabt en af verdens bedste olivenolier, der er fremstillet af 100 pct. økologisk naturligt dyrket oliven fra Toscana. Olien fremstilles af sorterne frantoio, moraiolo og leccino. Alle oliven høstes i hånden og presses samme dag, som de plukkes. Til en flaske med en halv liter olivenolie bruges op til 5 kg oliven. 

Pris: 209 kr.

Smuk farvemosaik i efterårets nye farver på de lækre viskestykker fra Georg Jensen Damask. Colours-viskestykkerne er i 50 pct. bomuld og 50 pct. hør.

Pris: 140 kr.

Eva Solo har netop lanceret et pizzaskærebræt og en urtekniv som et godt makkerpar til dem, der elsker at lave pizzaerne selv og pynte med masser af friske, hakkede krydderurter.

Pris: Krydderurtekniv, 259,95 kr. Skærebræt, 499,95 kr.

Gaggenaus vinkøleskab serie 200 model RW 402 har stålramme og glaslåge samt en klimazone for maksimal opbevaringskapacitet. Skabet har desuden en jævn temperatur med præcis indstilling fra 5 til 20 grader celsius, regulering af luftfugtighed, udtrækkelige flaskehylder i bøgetræ og aluminium samt LED-belysning. Der er plads til 42 flasker.

Pris: 30.900 kr. 

Gaggenau har netop lanceret tre nye loftsemfang i deres 200-serie – etfrithængende, et integreret og et, hvor blot fronten er synlig. Den frithængende model kan hejses helt op ved hjælp af en motor, er i anodiseret aluminium i farven Gaggenau Black og har indbygget, hvid LED-belysning. De to andre modeller fås i farven Gaggenau Light Bronze.

Pris: fra 20.700 kr.

KitchenAid fejrer de første 100 år med denne special edition-mikser i Misty Blue, som leder tankerne hen på KitchenAids allerførste standmikser. Mikseren har en 4,8-liters titaniumforstærket keramisk skål og et særligt navlåg på fronten med jubilæumslogo.

Pris: 7.999,95 kr.

Det kan være svært at finde den rette belysning til et køkken, men Moebe er netop kommet med denne flotte pendel i keramik, der giver lidt ekstra til rummet. Sæt gerne flere sammen.

Pris: 695 kr.

Sådan kan et køleskab også se ud. Det hedder Cold Control System by Abimis og er fra Cavalleri. Det er opdelt i mindre rum, så man bedre kan give de forskellige ting den rigtige temperatur, hvilket vil tiltale mange med fokus på klima og madspild. Stål op mod en rå væg vil se ret cool ud.

Pris på forespørgsel.

De Nimes No. 299 fra Farrow & Ball er et godt bud på en farve, der vil gå fint i spænd med de nordiske træsorter.

Pris: Se hjemmesiden.

Barfly fra NORR11 er designet af Tommy Hyldahl og Nicolaj Nøddesbo. Barstolen er ikke bare smuk – man sidder også godt i den. Den er lavet i jern, FSC-certificeret egetræ samt læder. Målene er 67 x 40 x 37,5 cm.

Pris: 3.999 kr.

Dette køkken fra Københavns Møbelsnedkeri er lavet i røget eg og lavasten og har messingdetaljer. Københavns Møbelsnedkeri har siden 2006 fremstillet møbler, køkkener, garderober og badeværelser til både private og virksomheder rundtom i verden. 

Pris på forespørgsel.

Rundt bord med smukke ben – perfekt til et køkken. Det er designet af Laura Faurschou for Munk Collective, hedder Edge og er i valnød. 

Pris: 11.999 kr.

Miele G 7000 med PowerDisk er en verdensnyhed, der sætter helt nye standarder for opvaskemaskiner.Takket være den integrerede PowerDisk doserer det innovative AutoDos-system altid den rette mængde opvaskemiddel. Det hele sker automatisk og tilpasses det valgte program og opvaskens tilsmudsningsgrad. 

Maskinen giver stor frihed, idet man kan starte den via sin smartphone. Med AutoStart har man også mulighed for at indstille opvaskemaskinen til at starte automatisk på et eller flere forvalgte tidspunkter. 

Lige nu får man et halvt års forbrug af PowerDisk til en værdi af 449 kr., når man køber en Miele-opvaskemaskine med AutoDos.

Priser fra 10.695 kr.

Et smukt maleri eller fotokunst gør en stor forskel i et køkken. Dette er fra Galleri Christoffer Egelund, er lavet af Christoffer Jørgensen og hedder ’The Pale Zone X-B’. Målene er 140 x 175 cm.

Pris: 56.000 kr.

Induktionsmadlavning bliver nu endnu mere praktisk. Du kan således styre dit kogegrej vilkårligt på Mieles nye full-surface-induktionskogeplader. Når du placerer f.eks. en gryde, tænder du displayet og vælger din indstilling. Hvis du flytter gryden, flytter displayet og indstillingen med. Det giver en enorm frihed og fleksibilitet, når man har gang i et måltid med flere elementer. 

Pris: fra 15.795 kr.

Læs hvad vi ellers skriver om bolig her.