Hos Multiform oplever man, at danskerne eksperimenterer med det køkken de drømmer om mere end aldrig før. Man ser metaller, natursten, tonet træ og et væld af varme jordfarver. Alle disse kombineres til unikke udtryk og individuelle løsninger.

Det er ikke kun ude i naturen, at efteråret byder på varme farver lige nu. Også de danske køkkener er ved at skifte kulør. Det klassiske hvidt-i-hvidt skiftes nemlig for tiden ud med bl.a. mønstrede natursten, messing, røget eg, gråtoner og varme jordfarver, når køkkenet – boligens hjerte – renoveres. Det oplever man i hvert fald hos en af landets største producenter af eksklusive snedkerkøkkener, Multiform. 

”Der er en større åbenhed for idéer, end jeg har set i 20 år. Folk er ikke længere bange for at kombinere farver, naturtræ og metaller. Vi er i dén grad på vej væk fra det konforme og ensartede,” vurderer Lene Halse Hornemann, der står bag Multiform Design Center i København.

Invester i det køkken du drømmer om

Der investeres generelt meget i drømmekøkkener i disse år, og det handler ifølge Lene Halse Hornemann om, at vi ønsker at forkæle os selv. 

”Folk går rigtig meget op i deres køkkener i dag. Det kan godt være, at vi har travlt i løbet af ugen og køber mad ude, men i weekenderne vil vi gerne forkæle os selv og lave god mad. Det skal der så være rammerne til.
Og så er vi ved at gå helt væk fra kompositmaterialer. Folk vælger de ægte, levende materialer, fordi de har glød og personlighed. Fordelen ved natursten er også, at ikke to er ens. Ingen ønsker et køkken magen til naboens,” understreger hun. 

Det betyder også, at de hårde hvidevarer skal være i orden. Tendensen er her, at hvidevarerne bliver mere og mere intelligente, så opvaskemaskinen f.eks. selv kan dosere sæbe, emhætten kommunikerer med kogepladen, og køleskabets låger får servomotor, så de åbner nemt og elegant.

Alle Multiforms køkkener skræddersys til den enkelte kunde på snedkeriet i midtjyske Kibæk, hvor man har oparbejdet årtiers erfaring med at skabe unikke køkkenløsninger i en kombination af moderne maskinarbejde og klassiske håndværksteknikker. 

Også køkkenskufferne kæles der for, idet de håndlaves efter klassiske snedkerprincipper på værkstedet i Kibæk i en kompromisløs kvalitet og med stor kærlighed til håndværket og materialerne. Multiforms snedkere udfræser såkaldte svalehaler i hver ende af de massive skuffesider, så siderne kan samles præcist med stærke og smukke samlinger, der føles silkebløde under fingerspidserne.

Se mere på www.multiform.dk.

Læs hvad vi ellers skriver om bolig her.