13 Nyheder inden for bolig og design – bare hvis du trænger til at give dig selv en julegave ud over det sædvanlige.

Idéen bag lampen Pump fra WOUD er at løfte lyset op fra bordet, så det giver en fornemmelse af, at lampen svæver i luften. Den lette rørformede stålstruktur, som omkranser og løfter lyset, symboliserer raketdyser og fremhæver effekten af skyggens svæv i luften. Kombinationen af det bløde opalglas og den solide metalramme giver lampen, der er designet af Kutarq Studio i opalglas og metal, et stringent og enkelt udtryk. Hvilket udgør en rigtig fin julegave til dig selv.

Pris: 1.799 kr.

Lago Design har netop lanceret sin nye Kera-vask. Vasken er både praktisk og innovativ takket være sin keramiske struktur, matemaljerede finish og afrundede form. Vasken, der fås i syv farver og fem forskellige størrelser, kan anvendes både som en hylde- og en kabinetløsning. På billedet er vist en kabinetløsning i marmorvarianten X-Glass. Fås hos Interstudio.

Pris på forespørgsel. 

Bogen ’Axel Salto – på papir’ kaster lys over ukendte sider af stentøjsmesteren. Den inspirerende bog er den første bog nogensinde om den kendte billedkunstner og kunsthåndværker. En hård julegave man bliver glad for.

Pris: 350 kr.

Hübsch har designet en lidt anderledes sofa med ekstra høj ryg og sider, der afskærmer for hverdagens strabadser og giver plads til ’me time’.

Pris: 8.400 kr.

Sidebord fra OKHA med en smuk marmorplade.

Pris: ca. 12.500 kr.

I løbet af 1940’erne skabte Kay Bojesen en række træprodukter til husholdningen. Serien er netop relanceret under navnet Menageri, og de sanselige skåle i FSC-certificeret egetræ tager nemt springet fra spisebord til kontor.

Pris fra 400 kr. 

Denne seng fra Auping med ’Smart base’, hovedgærde, elektrisk sengebund, tre motorer samt Maestro-madras giver de bedste forudsætninger for en god nats søvn. 

Pris: 61.990 kr.

Skovbys designer Per Hånsbæk har tegnet dette enkle skrivebord med fine, afrundede hjørner. Fås i forskellige versioner, som passer til den enkeltes behov og stil. Der er USB-stik i bordet, der også har en diskret skuffe.

Pris: 4.999 kr.

Sofaen Great Lift er designet af Jens Juul Eilersen for Eilersen og er ikke bare smuk og elegant, men gemmer også på en lille hemmelighed; ryggen kan nemlig hæves, så den giver ekstra komfort og support til nakken. Puffen på billedet koster 12.240 kr., mens prisen for sofaen er inklusive to puder og to pøller.

Pris: 48.644 kr. 

Prinsessen på ærten fås nu i en moderne udgave. Den fine nye version af Princesse à Paris fra Caravane er nemlig en unik, original daybed og ville udgøre en rigtig fin julegave. Den flettede base krones af tre komfortable madrasser, der hver betrækkes med et valgfrit Caravane-stof. Prisen er for base og tre madrasser.

Pris: 18.900 kr. 

I 1944 tegnede arkitekt Philip Arctander Muslingestolen, som med sit lette udtryk, den bløde, polstrede form og de rundede ben er blevet en reference inden for møbeldesign. Paustian har i samarbejde med Philip Arctanders barnebarn, Sofie Arctander Paustian, nu sat stolen i produktion igen. Kollektionen består af nummererede udgaver i fårepels samt varianter i klassiske uldstoffer fra Kvadrat.

Pris: 40.585 kr.

LED-lampen Noctambule fra Flos får med sine moduler i mundblæst glas lyset til at strømme ud. Modellen fås som stander- eller bordlampe samt som pendel og kan sammensættes med en eller flere enheder. Den er tegnet af den tyske designer Konstantin Grcic.

Pris: 22.000 kr.

Henning Koppels fine bonbonniere, Turnip, er et lille mesterværk. Produceret af Georg Jensen.

Pris: 1.199 kr.

Læs vores guide med 22 sikrejulegaver til hende her.

Læs hvad vi ellers skriver om bolig her.