Man er kun en halv times kørsel fra Rådhuspladsen, og alligevel får man den der fornemmelse af at være langt, langt ude på landet. Her er stille. Her er fred. Og her er ro. Velkommen indenfor til et helt unikt hus og område.

Huset i Vedbæk er fra 1986, men familien Simonsen har kun boet i det i fem år. Familien prøvede ellers at købe det tidligere, da de selv boede blot 200 meter derfra og ofte gik tur forbi det, men ejeren var dengang ikke interesseret i at sælge.

Huset var ellers drømmehuset, og heldigvis kom der pludselig en åbning, da familien Simonsen var ude at se på et andet hus og her ved et tilfælde fik at vide, at drømmehuset var sat til salg. De slog straks til og købte det til den udbudte pris uden at blinke. For endelig kunne drømmen blive til virkelighed. Herefter gik de i gang med at renovere alt. Som i ALT – fra stråtag til el, kloak og vinduer. Alt blev bygget op fra bunden, hvilket tog et års tid. Imens boede familien i det gamle hus og kunne nærmest kigge over på istandsættelsen, mens de glædede sig til at flytte ind i drømmehuset.

Kongens baghave

I dag står huset knivskarpt. Der er ikke sparet på noget overhovedet. Det er ikke et stort hus – ikke sammenlignet med andre huse i området. Men det er grunden til gengæld, for der hører en have eller park, skov – kald det, hvad du vil – med på 12.500 kvadratmeter. Disse mange kvadratmeter er fredet og skal derfor bibeholdes, som området er nu.

Det er noget af en baghave at have. Men Maglemosen, som hele området hedder, blev fredet i 1975, da man under bygningen af Vedbæk Skole fandt det, man kalder ’Vedbæk-fundene’ – en jægers stenaldergrav fyldt med skeletter. Der går også en røverhistorie om, at en konge ligger begravet et sted her, men han er dog ikke fundet (endnu) – og det er formentlig bare en god, lokal historie, der er blevet bedre og bedre med årene. Desuden er hele Maglemosen fyldt med specielle frøer, der også er fredede. I området lå også Forsvarskommandoen, som i dag er nedlagt og flyttet til blandt andet Næstved.

Den lille perle

Området har de senere år gennemgået en stor ændring og reetablering, idet der er skudt mange nye huse op. Men det kæmpestore område er og vil forblive fredet. Heraf ejer familien en god bid. Huset er dog sat til salg, da familien nu gerne vil flytte. Planen er at flytte til København, for børnene er nu så store, at de er på vej videre i livet. En ny epoke i familien Simonsens liv kan derfor snart tage sin start, og dermed kan man sige farvel til en fantastisk tid og område.

Hvis man skulle nævne blot en ting, der kendetegner stedet her, er det stilhed. Her er hverken biler eller mennesker. Det er en fantastisk følelse og fornemmelse, som om alt er sat på standby i bedste ’back to nature’-stil. Og så tager det jo kun 30 minutter, før man kan være midt i København. Det er helt unikt. Her har man vitterligt sin helt egen verden, næsten sådan lidt hemmelig, som ingen rigtig kender til. Heller ikke dem, der bor i området, kender den lille perle. En sjov og lidt speciel ting er i øvrigt, at huset og grunden ligger i landzone, så man betaler meget mindre i ejendomsskat. Det er noget af en bonus.

Plads til alle

Der er bestemt ikke sparet på noget i renoveringsprocessen. Alle materialer i huset er valgt med omhu. Huset flotte gulve er fra Dinesen Gulve. Bordplader, terrasse samt badeværelse er travertin. Bøjsø vinduer er sat i hele huset. Alle de mange indbyggede skabe, badeværelseselementer samt elementer i vinkælderen er fra Simonsen og Czuchura.

Som familie er køkkenet blevet et centralt rum med plads til masser af snak og hygge. Det er husets hjerte, hvor der bruges meget tid. Her sidder børnene og laver lektier, mens aftensmaden forberedes. Rummet er det sted, hvor folk altid ender med at sidde/stå og hyggesnakke. Køkkenet er i øvrigt også fra Simonsen og Czuchura. Stuen er stor og hyggelig med kæmpe sofaer, hvor man kan slænge sig eller sidde og se fjernsyn. Der er plads til alle – også børnenes venner. De store malerier samler rummet på fin vis sammen med de store tæpper.

Huset er lagt på grunden, så det har den bedste udsigt. Der er 100 pct. fokus på denne udsigt. Fra foråret i april til og med august er haven desuden utrolig smuk. Den er blandt andet fyldt med store rododendron i de fineste nuancer samt gamle æbletræer sat sammen med store krukker med sydlandske palmer, hvortil kommer oliven- og citrontræer. På den kæmpe terrasse nydes udsigten hele året som et fælles sted for familie og alle, der er på besøg. Hvem gad ikke godt sidde her og nyde et glas kølig hvidvin eller en kop varm kakao?