Når man har været direktør for Weber, er man vant til at have mange jern i grillen, og det skinner igennem i denne vidunderlige ejendom i Aalborgs velhaverkvarter, Hasseris. Overalt er der blevet skruet op for blusset, og resultatet er helstøbt harmoni med inspiration fra hele verden.

Fornemmelsen af at træde ind i den absolut største og lækreste suite på et femstjernet hotel – sådan kan man godt få det, når dørene åbnes til dette hus i Hasseris i Aalborg. Det ejes af det driftige ægtepar Gitte og Michael Jensen, der i 2019 kunne flytte ind i drømmehuset, som de havde brugt to år på at få bygget.

Spørger man i dag, om parret ville have gjort noget anderledes, er svaret nej. Det her er og bliver deres drømmehus, som de skal blive boende i resten af deres liv. For huset er blevet, lige som de havde håbet på.

Det store Boform-køkken har en gennemført ro over sig. Lyset langs loftets kant giver en blød hyggebelysning og fremhæver det elegante køkken. Til køkkenet er valgt Bora i kogeøen og hårde hvidevarer fra Gaggenau.

Det var kombinationen af et liv uden børn – de var blevet voksne og flyttet hjemmefra – og en alt for stor patriciervilla med alt for meget vedligeholdelse, der fik Michael til at tænke på at bygge det ultimative egoisthus til ham og hans kone. Ved et tilfælde fik han mulighed for at købe grunden i Hasseris af en kammerat, og dermed var startskuddet til hans store drøm om selv at være med til at tegne og bygge sit kommende hus affyret – et hus, der skulle være gennemtænkt og gøre livet nemt og lækkert for parret i midten af halvtredserne.

”Spørger man, om der er noget, der skulle have været anderledes, siger Michael nej”

Den tidligere direktør for Weber Danmark har haft mange gøremål rundtom i verden, og ikke mindst rejser til USA og Dubai var en stor inspirationskilde, da ejendommen skulle tegnes og indrettes. Huset i Hasseris er dog blot et ud af mange projekter, for ægteparret opkøber også ejendomme og renoverer og istandsætter disse med respekt for den oprindelige stil. Ægteparret ejer også Restaurant Meat i Aalborg, der serverer steaks ud over det sædvanlige.

Trappetrin skåret i smig er en smuk løsning, men kostede også nogle trin, da denne type marmor er ret porøs.

Det er ikke mange forundt at have en 3,25 meter lang biopejs i deres hjem. Selv den største suite på et femstjernet hotel i Dubai kan ikke matche det, men det kan huset i Hasseris. Det er Morten Wæhrens fra Arkitekthuset Vodskov, der har stået for hele byggeriet, lige fra det første opstartsmøde, til huset stod indflytningsklart … alle 630 kvadratmeter. Også det dygtige tømrerfirma Pallisgaard og Sulsted Murerfirma har Michael kun rosende ord tilovers for. For hånden på hjertet, så har det ikke været en nem opgave at nå i mål med byggeriet.

Køkken-alrummet med en 3,25 m. lang biopejs fungerer som husets omdrejningspunkt.

Når man spørger Michael, om der er noget, han vil fremhæve, trækker han lidt på det. Men han siger dog, at kernen og omdrejningspunktet er det 8,5 meter høje køkken-alrum, der er lagt ind som et svævende dæk i huset, og som han er meget stolt af. Men også den store kælder – som reelt ikke er, hvad man normalt ville betegne som en kælder – spiller maks. Dette er sagt af både en perfektionist og feinschmecker, der altid går efter såvel den lille detalje som den store helhed – en slags OCD inden for indretning, som Michael selv kalder det.

Der er indrettet et smukt vin og barområde i kælderen.

De danske møbelklassikere er også velrepræsenteret i huset i form af store navne som Fritz Hansen, Louis Poulsen og Erik Jørgensen. Boform har haft en central rolle i hele processen, og det er da også et Boform-køkken i røget eg og med specialdesignede barstole, der er omdrejningspunktet for familiens hverdag. At intet overlades til fantasien, er betrækket på barstolene et godt eksempel på. Det matcher – selvfølgelig, kunne man næsten forledes til at skrive – nemlig 7’er-stolene og sengegavlen i soveværelset. Havde der været et billede af familiens hund, havde man kunnet se, at den faktisk også på bedste vis matcher tonerne i huset.

Badeværelset har en strømlinet og rendyrket luksus over sig. Her er Jura Grau-marmor håndskåret og hentet i Tyskland valgt som det bærende element. Marmoret, der i øvrigt også er brugt mange andre steder i huset, gav visse udfordringer, for ikke alene var de 70 x 70 cm store fliser tunge som et ondt år, tykkelsen svingede også fra 19 til 25 mm, hvilket krævede et murerarbejde ud over det sædvanlige. Resultatet er dog også usædvanligt – og ganske eksklusivt, hvorfor det har været hele besværet og alle pengene værd.

Det rummelige soveværelse og walk-in-closet ligger i forlængelse af badeværelset. Tilsammen giver de tre rum huset den lækreste hotelvibe. Men som ægteparret også siger, har intentionen med huset netop været at skabe den lækreste treværelses luksus- lejlighed eller hotelsuite – dog forklædt og gemt væk bag jernlåger og have i Hasseris.

Der er brugt over 86.000 RT Ultima-mursten fra Randers Tegl til fuldmuring af det store hus. Det er en speciel mursten, der på en smuk solskinsdag får det ørkenglødende murværk til at stråle om kap med den blå himmel og byder de lune sommernætter velkommen. Ultima har samme længde som to mursten i dansk normalformat med en fuge imellem. Det lange format samt forekomsten af sten med mindre krumninger og sten med varierende overflader skaber et ret unikt og markant udtryk i det færdige murværk, hvilket en kræsen bygherre som Michael selvfølgelig faldt pladask for, da han besøgte Randers Tegl.

Huset er fuldmuret med 86.000 RT Ultima mursten fra Randers Tegl.

Belysningen spiller også en afgørende rolle i huset, for Michael er tosset, ja nærmest vild med lys – og han hader spots, som han synes, er det mest forfærdelige lys, man kan få. Til gengæld elsker han, når lys fremhæver, forfiner, udvider, forstærker og gør et rum unikt. Når man spørger ind til, hvor meget der egentlig er brugt på belysning, trækker han lidt på det, men det er nok over en million kr. Til gengæld giver lyset også huset en helt ekstraordinær lækkerhed. Der er bl.a. brugt et LED-lysprincip i køkkenet, som er bygget direkte ind af Boform, og som er speciallavet af deres indretningsarkitekt, Lars Riise.

HASSERIS

Hasseris er det ’fine område’ i Aalborg og kendt for sin landsbylignende bymidte samt Kunsten, der er et moderne museum designet af Alvar Aalto. Tæt på ligger også Aalborg Tårnet, der har et observationsdæk med panoramaudsigt og restaurant. I en af områdets mange parker ligger Aalborg Zoo. Hasseris Skov er et stort område med skov, strand og eng, hvor brushaner og fjordterner holder til.

Ifølge parret skal en have være nem at holde og kræve så lidt arbejde som muligt. Huset er derfor tænkt og bygget som en lejlighed – uden vedligeholdelse, og det gælder også haven. Til gengæld er der tænkt meget over, hvor og hvordan huset skulle placeres, så solen kunne køre ’hele vejen rundt’, og man dermed kunne udnytte dagslyset og trække det med indenfor i rummene, så de fremstår smukke og unikke døgnet rundt.

Det kunstige lys udenfor er som en forlænget arm til solens lys og stråler og gør overgangen fra dag til aften og nat mindre. Om aftenen kan man også rigtig se, hvor majestætisk huset er, når det hele lyses op som en magisk forestilling.

Det nyeste projekt er en stor spaafdeling i kælderen, som man gennem de røgfarvede glas med messinghåndtag træder ind i. I hele kælderen er der samlet, hvad man kunne betegne som ’leasure life’; her er således vinkælder, lounge, træningsrum og ikke mindst det store spa- og wellnessområde med stor jacuzzi. Trods de yderst luksuriøse elementer og materialer fremtræder det hele indbydende og hyggeligt.

Næste projekt er allerede i gang, for i forlængelse af stuen er der et værelse, som indtil nu har fungeret som gæsteværelse. Men om kort tid ankommer en firefags New York-skydedør med messinggreb, og bag denne skal der indrettes et hjemmekontor til Michael. Her kan han både trække sig tilbage og arbejde eller åbne døren og være en del af familien.

Spørger man, om der er noget, der skulle have været anderledes, siger Michael nej. Men på en eller anden måde ligger det også i kortene, at der er plads til nye projekter. Det kommer da også frem, at drømmen om det ultimative sommerhus rumsterer i hans hoved. Så mon ikke også den drøm en dag pludselig bliver en realitet