Et besøg i Villa Bernstorff er en rejse i både tid og stemning. Bliv inspireret af de unikke rammer og det stringente, men stadig skandinavisk hyggelige hjem, der har været 15 år og utallige arbejdsmænd undervejs.

Allerede ved ankomsten bliver nysgerrigheden vækket. Der er intet syn ind til selve grunden eller huset, og man undrer sig over, hvad der befinder sig bag den hvidpudsede garage. Idet du træder ind gennem døren nede fra vejen, føler du dig med det samme hensat til sydligere himmelstrøg. Tiden står nærmest stille, og en ny verden åbner sig for dig. De hvidpudsede mure, der omkranser hele haven, og selve huset skaber et helt andet univers, og du befinder dig ikke længere på en villavej i Gentofte. Italienske vibes blandet med internationalt topdesign danner rammerne om denne 544 etagemeter übercool villa, der er et mesterværk i sig selv.

Køkken-alrummet er husets hjerte og er som resten af stueetagen åbent forbundet, uden døre, så lyset frit kan strømme ind fra alle sider. Her får man automatisk lyst til at slå sig ned langs det elegante sorte snedkerkøkken og kigge med, når der trylles med inspirerende opskrifter og lækre drikke.

Perfektionisme i højsædet

Fra selve køkkenet har man gennem de store vinduespartier direkte udsigt til den skønne gårdhave, der er indrettet i flere niveauer med små, idylliske oaser og et indbydende spabad. Også gårdhaven er omkranset af en hvidpudset mur.

”Ud over at muren sørger for privatliv, har den en anden fordel. Her er som oftest meget lidt vind, så på solbeskinnede forårs- og efterårsdage kan temperaturen faktisk komme rigtig højt op. I februar lå jeg herude og solbadede flere gange, hvilket er en pudsig oplevelse på disse breddegrader,”forklarer ejeren.

Fra køkken-alrummet bevæger man sig videre gennem spisestuen og ind i opholdsstuen. Det første, der fanger ens blik, er den blændende bagvæg, der også løber langs endevæggen i spisestuen, og som er skabt af fyrretræslister i lag på lag. En effekt, der i den grad løfter helhedsindtrykket og giver varme til de ellers stringente rammer.

Ejeren fortæller: ”Bagvæggen var en idé om at give rummet noget varme ved at lade fyrretræsvæggen danne et modspil til det hvide og kliniske. Ud over at den giver en flot lyseffekt, så skaber den også en behagelig akustik i rummet. Der er intet, som runger, selvom vi er mange samlet”.

En sand oplevelse

Væggen er ikke det eneste akustikelement i huset. Alle lofter er specialdesignede for at skabe den rette klang. Faktisk er hver en byggedetalje tænkt ind i villaen i en sådan grad, at intet er overladt til tilfældighederne – hvilket den 15 år lange nonstopbyggeproces også vidner om.

Vælger man at bevæge sig op ad den brede trappe, der befinder sig i den åbne hall med panoramaudsigt til den grønne forhave, kommer man til værelsesfløjen, hvor alle rum har direkte udgang til terrassen. Her findes ligeledes en aflukket masterafdeling med bl.a. et imponerende soveværelse og et drømmewalk-in-closet, der er elegant skjult bag skydedøre.

Masterbadeværelset er et kapitel for sig med nedsunket badekar, italienske designerfliser og indbygget TV i spejlvæggen – en sand oplevelse for en fuldblodsfeinschmecker.

Gennemført luksus

Her er ingen grimme radiatorer, der er nemlig gulvvarme overalt. Der er mad-/vareelevator og vasketøjsskakt fra etagerne til vaskerummet i dette overflødighedshorn af luksus og god stil. Hele underetagen, der tog to år at grave ud, er indrettet som et komplet fitnessrum med alt, hvad dertil hører. Efter endt workout kan man vælge at slappe af i den tilhørende sauna, der selvfølgelig er udført helt knastfri.

Man kan også vælge at sætte sig ud og nyde udsigten over den velanlagte forhave på den store, vestvendte terrasse. En perfekt bolig, hvor fejlene er ikke eksisterende.