Designer, indretningsarkitekt og indehaver af Design Circus, Birgit Tarp, bor med sin familie i en smuk gammel villa fra 1926. Køkkenet trængte til en modernisering, så hvad vælger en indretningsarkitekt til sit eget hjem?

Køkkenet er blevet hjemmets vigtigste rum, så det skal både være praktisk og funktionelt, men også fremstå stilfuldt, personligt og emme af kvalitet. Overvejelserne er svære, og derfor vælger mange boligejere at konsultere en indretningsarkitekt – men hvad vælger en arkitekt selv, når køkkenet skal fornys? Birgit Tarp, der er indehaver af Design Circus, har speciale i hjemmets design og indretning, og for hende faldt valget på Multiform.

”Jeg valgte mærkets Form2-kollektion model LK i sortbejdset egetræ. Jeg valgte det, fordi fronterne har synlig træstruktur, som giver en god fornemmelse af det organiske, og fordi der er tale om godt snedkerhåndværk. Den fine balance mellem farve, form og materialer samt matchet mellem det minimalistiske køkkendesign og villaens oprindelige arkitektur blev afgørende for valget,” fortæller hun.

Skulpturelt og slankt

Birgit Tarp understreger, at funktionaliteten også har været i spil. Designeren ønskede nemlig et køkken, hvor hele familien kunne finde sig til rette – også de to døtre, som mere end flittigt huserer i køkkenet.

”Vi har etableret en halvmur mellem køkken og spisestue, og det var derfor vigtigt, at køkkenet visuelt kom til at spille sammen med indretningen og stilen i spisestuen. En opdeling mellem de to rum giver optimale muligheder for at udfolde sig i et dynamisk madværksted, mens spiseafdelingen byder på ro for familie og gæster,” forklarer designeren, som for at opnå det ønskede skarpe look valgte fronter i planskåret, sortbejdset egetræsfinér samt en bordplade af blot 20 mm matsleben Nero Assoluto-natursten. På den måde smelter front og bordplade visuelt sammen, og udtrykket bliver skulpturelt og slankt – en oplevelse, som understreges af en underlimet vask og kogeplade.

Gå ikke på kompromis

Køkkenets hvide højskabe går helt op til loftet og supplerer elegant de sorte underskabe. Højskabene rummer blandt andet køleskab, integreret kaffemaskine og ovn. ”De glatte flader, de grebsløse skuffer og det slanke udtryk giver elementerne et klædeligt møbellook, som giver visuel plads til husets byggestil, og som matcher vores forholdsvis minimalistiske og tidsløse indretning. Vi har fået det udtryk, vi gerne vil, og for os har det været vigtigt ikke at gå på kompromis med valget, da vi som familie bruger så meget tid i og omkring køkkenet,”  slutter Birgit Tarp.