Jens Olav Eriksen er indehaver af sit eget køkkenbrand samt Kolding Køkkenforum, der både er showroom og en stor butik i tre etager. Vi tager her en snak med den danske køkkenkomet om design, tendenser og hvad et godt køkken er.

Kolding Køkkenforum har eksisteret siden 1985, og i de seneste 25 år har indehaveren, Jens Olav Eriksen, også haft et mindre snedkerværksted, så det har været muligt at tilgodese specielle design ønsker eller krav. I butikken bliver køkkener fra Olav Eriksen, Tvis samt Boform og Decoflame understøttet af mærker som Gaggenau, AEG, Miele, Vola, Siemens, Quooker, Bora, Gerson, DuPont, Corian, Silestone og Dekton.

For fire år siden blev snedkerværkstedet opgraderet, og drømmen om at starte sit eget køkkenbrand, Olav Eriksen, kunne udleves. Jens Olav havde nemlig i mange år ønsket at kunne komplementere de øvrige mærker i butikken med egne idéer. Kunderne har taget godt imod det nye danske brand, og det er stadig i vækst. Olav Eriksen ligger i den dyrere ende, dels på grund af materialevalget, dels på grund af muligheden for at lave helt individuelle løsninger efter kundernes design ønsker.

Hvordan ser du køkkentrenden?

Køkkenerne er stadig store, selvom man snakker om at downsize. De bliver fortsat prioriteret, og det er derfor en fordel at have flere køkkenmærker, så man kan give en bedre og bredere rådgivning. Køkkenet er og bliver det vigtigste rum for mange mennesker.

Når man taler køkkentrends, synes jeg, det er svært sådan at skulle pinde tendenser ud. For mig er det enormt vigtigt, at køkkener skal være holdbare og holde i måske 25 år. Derfor er det afgørende at vælge gode materialer, der netop kan holde til mange års brug. Jeg ser stadig mange hvide køkkener, men også langt mere træ – vi sælger f.eks. meget i røget eg. 

Hvad betyder et godt køkken for dig?

For mig er et godt køkken noget, der fungerer, og hvor materialerne bare bliver pænere og pænere i brug og med årene. Vores succeskriterium er, at slutresultatet er en unik løsning, som skal være din – og kun din. Løsningen skal spille sammen med resten af dit interiør og arkitekturen i din bolig og samtidig have en udefinerbar, underspillet kant. Det betyder, at vi ikke kun har fokus på kreative design forslag, men også på håndværket, kvaliteten og i sidste ende monteringen. Denne håndteres altid af vores egne snedkere, der er en integreret del af vores team og følger vores løsninger fra start til slut.

Hvorfor går danskere så meget op i køkkendesign?

Køkkenet er det rum, man opholder sig mest i. Det er blevet et møbel – et af de store af slagsen. Når man inviterer gæster, er man i køkkenet. Det er samlingspunktet. Og så skal man måske heller ikke underkende, at der er lidt prestige i at have et fedt køkken.

Læs mere om køkkenkometen, Jens Olav Eriksen her.

Se hvad vi ellers skriver om bolig her.