Højt hævet over Cannes har en canadisk familie opført et enkelt og japanskinspireret feriehus. Her risler vandet ned over de rå sten på facaden, og rundt om hele huset løber en smal kanal med vand.

Cannes er med sine fine strande og berømte filmfestival en af de store metropoler langs den franske riviera. Her flokkes unge og rige, og stemningen kan godt være hektisk på grænsen til det ulidelig stressende.

Der skal imidlertid ikke køres mange kilometer op i de bagvedliggende bjerge, før en helt anden stemning indfinder sig. Her er der udsigt til det azurblå Middelhav, og Cannes ligger som en rolig myretue, der byder sig til med masser af indkøbsmuligheder. Her i bjergene har en canadisk familie bygget et 450 kvadratmeter stort feriehus, der bruges året rundt. Huset ligger højt hævet over ikke mindst Cannes’ hektiske sommerliv. Det er, som om roen sænker sig allerede ved ankomsten til huset, hvilket netop var arkitekten Gilles Pellerins intention.

Appelsintræerne står med solmodne frugter og tager imod ved indgangen. Langs huset løber en vandkanal med gangbroer, der fører til haven og hoveddøren. Inspirationen er japansk enkelhed med franske undertoner, og materialerne er hentet fra naturen. F.eks. kommer stenene til facaden fra de omkringliggende bjergene, og på gulvene ligger marmor fra Pietra Serena i Norditalien.

Fantastisk udsigt

På nordsiden har huset smalle vinduer, idet den kolde nordenvind, mistralen, ofte blæser om vinteren. Det er typisk for regionen, og siden tidernes morgen har folk i området derfor bygget huse med små vinduer mod nord.

Til vandsiden mod syd er de jernindrammede vinduespartier til gengæld brede og kan skydes til side, så huset åbnes, og ude og inde bliver ét. Udsigten over bugten er fantastisk, og man kan følge trafikken på havet, som om sommeren fyldes med et stort antal lystyachter.

Huset er bygget i to plan på en skrånende grund, og overalt er stilen gennemført i praktiske og robuste materialer, der spiller op mod hinanden og let kan ændres efter behov. Familien har valgt at indrette sig enkelt, og de arkitektoniske detaljer er en del af den simple indretning. Familien har også anlagt haven, så den stort set passer sig selv. På den måde er opholdet nemlig ren ferie. En swimmingpool ligger i forlængelse af terrassen og er bygget der, hvor terrænet skråner. Derved får man en fornemmelse af, at vandet løber lige ned ad bjergsiden. At leve her kan kun være ren afslapning.