Prisen er i den tunge ende, men der er heller ikke sparet på noget på den nye Bang & Olufsens nye aktive højttaler. Det verdensberømte firma fra Struer står bag den 2.100 watt kraftfulde BeoLab 50, som både er designmæssigt mesterværk og skulle være en enestående oplevelse udi lyd.

BeoLab 50 er slank og høj og har afrundede, bløde linjer og synlige kanter. Med sine polerede aluminiumsoverflader og egetræslameller deler den en række træk med andre af Bang &Olufsens seneste produkter. Den nederste del af højttaleren er designet til visuelt at løfte højttaleren op fra gulvet, så den får et let og klart visuelt udtryk.

“BeoLab 50 er en imponerende, men stadig let, raffineret og afbalanceret højttaler med et relativt lille fodaftryk. Det er derfor let at få plads til den i hjemmet,” siger André Poulheim, som står bag designet.

Og så er den naturligvis spækket med teknologi. Ligesom BeoLab 90 er BeoLab 50 udstyret med den banebrydende Active Room Compensation teknologi. Ved hjælp af en ekstern mikrofon måler BeoLab 50 de fysiske akustiske omgivelser og danner på baggrund af disse data specialtilpassede kompensationsfiltre, som optimerer lyden i de foretrukne lyttepositioner eller i hele rummet. Bang & Olufsens helt egen Acoustic Lens Technology styrer spredningen af de højere frekvenser fra højttalerens top. Linsen spreder lyden via Beam Width Control i enten 180-grader – ideelt ved sociale sammenkomster eller film – eller i lydtilstanden Narrow, hvor lyden orienteres mod et dedikeret ‘sweet-spot’.

Når BeoLab 50 tændes, løftes linsen elegant og kontrolleret fra sit diskret oplyste skjul på toppen af højttaleren, og højttaleren kan betjenes via Bang & Olufsen appen. Fra appen er det også

muligt at oprette og gemme forskellige lyttepositioner, som man kan vælge afhængigt af ens præferencer og aktuelle position.

BeoLab lanceres nu og fås i udvalgte Bang & Olufsen-butikker verden over. Prisen er 99.995 kr.