Volvo XC60 står for næsten en tredjedel af det svenske bilmærkes salg. At designet af den længe ventede efterfølger lægger sig meget tæt op ad den vellykkede XC90, er derfor ingen overraskelse.

Som sin storebror er XC60 fyldt med lækre detaljer, lige fra de allerede ikoniske forlygter med Thors Hammer-grafik til kabinen, som er gennemsyret af nordisk design. I de øvrige Volvo-modeller giver de komfortable sæder dig straks lyst til at læne dig tilbage med udsigt til den store, iPad-lignende skærm, som troner midt på instrumentbordet.

Den nye svensker kommer med en håndfuld firecylindrede benzin- og dieselmotorer, mens topmodellen hedder T8 – en kraftfuld hybrid med 409 hk, som sender XC60 fra 0-100 km/t. på 5,3 sekunder. Basismodellen er en D4 med en 190-hestes dieselmotor.

Du kan ikke sige Volvo uden at tænke på sikkerhed, og XC60 er bl.a. udstyret med seneste udgave af City Safety – et system, som overvåger bilens omgivelser og er i stand til at bremse helt op med 50 km/t. Systemet rummer nu også Steer Assist, som bl.a. hjælper Blind Spot Information System med at undgå kollisioner i forbindelse med uopmærksomhed ved vognbaneskift.