Det flamboyante design har delt vandene, men ingen tvivl om, at det seneste koncept fra Mercedes-Maybach er både luksuriøst og enestående. Det ældgamle tyske luksusmærke blev vækket til live, før finanskrisen stadig var et ukendt begreb, men indtil nu har det kun været ombyggede og ekstremt veludstyrede versioner af S-klassen, som har været værdige nok til at bære Maybach-emblemet.

Indtil nu, altså. Mercedes-Maybach 6 Coupé er en stor, kraftfuld GT, skabt til at blive kørt af ejeren selv. Den er meget bred, bemærkelsesværdig lav og hele 5,7 meter lang – hvilket for sammenligningens skyld er over en halv meter længere end den i forvejen store Mercedes S-klasse Coupé. Det strømlinede design giver associationer til tredivernes luksusbiler, som skulle signalere fart, selv når de holdt stille. Bagenden minder om en stilfuld yachts, motorhjelmen er lang og bred som en landingsbane, hjulene er 24 tommer store, mens den skinnende kølergrill er så enorm, at den nemt kan sluge en Volkswagen Up. Overdrevet? Muligvis. Men uden tvivl en bil med format.

Dørene åbner naturligvis som den klassiske Mercedes 300 SL, mågevingen fra halvtredserne, og dens moderne arvtager, SLS. Kabinen er indrettet i klassisk lounge-stil med Chesterfield-lignende sæder, der ligesom instrumentbordet nærmest slynger sig omkring dig. Forruden er nærmere en transparent skærm, som viser alskens informationer, mens de to klassiske, cylinderformede instrumenter giver et pift af sportsvogn. Gulvet? Det er lavet af elmetræ. Og der er også praktiske detaljer som picnicsættet i bagagerummet. Eller de to skræddersyede trolleys, der gemmer sig under motorhjelmen, og som nærmest indgår som en del af bilens design.

Men hvad så med motoren? Den er skam elektrisk. Og inden for mange næser bliver rynkede, skal det lige siges, at kraftværket leverer 750 hestekræfter, hvilket er nok til at sende den grandiose coupé fra nul til hundrede kilometer i timen på under fire sekunder. Tophastigheden er begrænset til 250 kilometer i timen. Batteriet, som er placeret i bunden af bilen, skulle have kapacitet nok til 500 kilometers kørsel, mens en opladning på blot fem minutter giver 100 kilometers ekstra rækkevidde.

Mercedes-Maybach 6 Coupé er ganske vist kun et koncept, men kunne meget vel give en idé om, hvad der er på vej fra luksusmærket, som næste år præsenterer en helt ny model. Indtil da må vi nøjes med at nyde billederne.