Siden den definitivt sidste Veyron forlod samlebåndet i 2015, har verden ventet i spænding på kongens afløser.

Og ganske som sin forgænger er den nye Chiron et prægtigt kunststykke, der ligesom sin forgænger både vil være verdens kraftigste, hurtigste og mest luksuriøse køretøj.

Alene prisen på 2,6 mio. dollars, svarende til knap 18 mio kr før de herlige danske afgifter, er ekstrem. Men det er alt andet også ved den nye franske hyperbil, som kun vil blive produceret i 500 eksemplarer – og hvor halvdelen allerede meldes solgt.

Motoren har stadig 16 cylindre og fire turboladere, men nu også 1.500 hestekræfter. De første 100 km/t skulle kunne tilbagelægges på 2,5 sekunder, mens topfarten er begrænset (!) til 420 km/t. Og så byder vidunderet naturligvis på en perlerække af imponerende facts – som for eksempel at motoren sluger op til 60.000 liter luft i minuttet, at det kostbare Accuton hi-fi-anlæg kan justeres i så fine detaljer, at det passer til den type læder, man bestiller i kabinen (!!), samt at al den kulfiber, der er brugt til at skabe Chiron, ville nå 86 gange rundt om jorden, hvis man lagde trådene i én lang række.

Velkommen til verdens mest imponerende bil.