Der er altid noget helt særligt spændende over afsløringen af en ny bilmodel. Hvordan ser den ud? Hvilke tanker har ligget til grund for de valg, som designerne og ingeniørerne har taget? Og ikke mindst: Går det hele op i en højere enhed.

Ved præsentationen af den nye Range Rover Velar er det tydeligt, at der er tale om en bil, der har et tydeligt slægtskab til Range Rover familien, men også at der er tale om en ny bil, der har sin egen plads i modelprogrammet. Bilen ser lækker ud, den udstråler styrke og elegance og designet er vellykket. Det være sig ude som inde i kabinen.

Land Rovers øverste designchef Gerry McGovern stråler af stolthed, når han beskriver detaljerne i bilen. Fra de innovative dørhåndtag, over de højteknologiske og meget tynde laser LED lygter, der især frontalt giver bilen sit eget, unikke udtryk. Velar er den mest aerodynamiske Range Rover til dato, og ingeniørerne har brugt aluminium, hvor det har været muligt, hvilket bringer bilens vægt betydeligt ned med en bedre brændstoføkonomi til følge.

Et af kodeordene for teamet hos Range Rover har da også været bæredygtighed, hvilket har betydet meget for de valg, fabrikken har truffet omkring Velar. Det gør sig også gældende i kabinen, hvor kunderne får mulighed for at vælge tekstiler til sæder og døre fra den danske stofproducent Kvadrat, der i forvejen er kendt for at lave tekstiler til møbelindustrien. Kvadrat tager i sin produktion store hensyn til miljøet, og det har været afgørende for Range Rover, og sammen har de skabt en luksuriøs tekstilserie til Velar. I en særlig stofblanding, der indeholder uld fra de fineste New Zealandske får, i en kombination med polyester, sikrer Kvadrat at den naturlige fugtighed i stoffet bliver så lav som mulig, så ejeren opnår et behageligt indeklima og  bilens ruder ikke dugger.

Interiøret er i det hele taget meget eksklusivt, og det har været vigtigt for Range Rover at skabe en luksusbil, hvor stemningen i kabinen opleves som simpel, beroligende og rent. Derfor er instrumenteringen koncentreret omkring 2 store skærme, og der er nærmest ingen fysiske knapper i instrumentpanelet. Alle funktioner betjenes intuitivt og let via skærmene, der betjeningsmæssigt fungerer på samme måde som en iPad. Man swiper elegant mellem menuerne, og man kan sætte sine egne menuer op med de funktioner, man har mest brug for. Navigation, klimastyring, mobiltelefon, musik, undervogn mv. styres let og elegant via skærmene i kabinen.

Selvom de fleste Range Rovers kører i byerne, så har Velar naturligvis alle de egenskaber ift. terrænkørsel, som man forventer af en Land Rover, og hvis man derfor skulle have brug for at skyde genvej over en mark, gennem en flod eller hvis man er tvunget til at køre på utroligt dårlige veje, er man godt hjulpet med en Range Rover Velar.

Med Velar har Land Rover skabt en ny 4. model i Range Rover familien. Den ser godt ud, er lækker at sidde i, og man vil absolut komme sikkert og passende kørende, hvis man køber en Velar. Design og teknologi ser ud til at gå op i en højere enhed , og det er dermed lykkedes at skabe en bil, der står godt rustet til at møde forbrugerne. Man kan bestille sin Range Rover Velar allerede nu, men produktionen starter først til juni måned. De første købere vil få en bil, der i dørpartiet er mærket med First Edition,  hvilket kan give ejeren en god fornemmelse af at være first mover. I Danmark vil Range Rover Velar kunne leveres fra efteråret 2017, og man forventer at priserne vil starte på 1,15 millioner kroner.