Mercedes tager forskud på sol og sommer med en topløs version af den elegante E-klasse.

Det er 25 år siden, den første cabrioletversion af Mercedes E-klasse blev præsenteret, og mens originalen i dag er blevet en eftersøgt klassiker, er en helt ny udgave nu klar til at køre sommeren i møde.

Som alle tidligere generationer er der tale om en store, rummelig og firepersoners cabriolet, men i sin nyeste udformning er den naturligvis proppet med flere sikkerheds- og assistentsystemer end nogensinde. Aktiv undervogn er ét af dem – luftundervogn er et andet. Både dynamisk og komfortmæssigt skulle den nye, topløse E-klasse levere en endnu bedre oplevelse end tidligere – og rent praktisk er der også skruet op for niveauet med et større bagagerum.

Kalechen, som åbner og lukker på 20 sekunder, er stadig i stof, hvilket for entusiasterne kendetegner en ægte cabriolet. Toppen er skabt med flere lag, hvilket både reducerer vindstøj og samtidig isolerer mod både heftig varme og bidende kulde. Praktisk betyder det, at E-klasse Cabriolet gør sig lige så godt om sommeren som om vinteren – ikke mindst, fordi den desuden er den første, som kan fås med firehjulstræk.

Et par andre praktiske detaljer, som forlænger muligheden for at køre åbent, er den automatiske Aircap-vindafviser, som ligesom på forgængeren er monteret øverst på forruden. Når den lille vinge løfter sig, ledes vinden henover kabinen, i stedet for at dykke ned i den. Nakkestøtterne fås desuden med de smarte Airscarf-varmedyser, som holder nakken varm på de kølige aftenture.

Den nye Mercedes E-klasse Cabriolet præsenteres for verdenspressen på den internationale biludstilling i Genève i denne uge.