Har man en superbil, som man ikke nødvendigvis bruger hver dag, vil man gerne have, at den står knivskarp, når man endelig triller ud på gaden i den. Og det er netop det, man kan som kunde i Københavns nye hemmelige garage, hvor bilerne står varmt, trygt og godt.

Den unge entreprenør Marius Mølsgaard, som bl.a. er med i ombygningen af flere spændende industriejendomme i hovedstadens havneområder, er selv en stor bilentusiast. Derfor syntes han, at der skulle være nogle faciliteter for dem, der gerne vil have et sted at opbevare deres eksklusive biler. Vel at mærke biler, der bliver brugt og ikke bare er sat til langtidsopbevaring.

Københavns havn gennemgår i disse år en helt fantastisk forvandling, og man taler ligefrem om, at København Manhattan er på vej. Der skyder høje bygninger med luksuslejligheder op over det hele, og kvadratmeterprisen ryger op omkring 100.000 kr. for de mest ekstravagante. Måske derfor er det heller ikke nogen dum idé at lave et garageanlæg på området, hvor superbilerne kan stå trygt og godt.

”Jeg syntes, det kunne være sjovt at lave sådan en garage, som man ser i andre storbyer, og vi havde bygningen, som alligevel skulle bygges om, så der var ikke så langt fra tanke til handling,” fortæller Marius Mølsgaard, mens han viser os rundt.

Bygningen er med vilje meget neutral at skue udefra, og adressen forbliver også en hemmelighed for alle andre end dem, der lejer en plads.

Fort Knox

Man skal gennem en stor stålport, der styres med kort og kode, og overvågningskameraerne følger skarpt med i, hvad der sker på området, så snart man nærmer sig. Udenfor bygningen er der en

vaskeplads med demineraliseret vand, så man lige kan skylle superbilen, hvis den skulle være blevet støvet, mens den har stået i garagen.

Indenfor troner den imponerende bilelevator, som tyske ingeniører har været oppe at montere. Man indtaster sin kode og det nummer, man har fået tildelt til sin bil, og hele systemet begynder at bevæge sig, indtil ens bil står klar til at køre ud af bygningen. Det er genialt lavet, og det hele er holdt i et råt, men stilrent design.

”Jeg vil gerne have, at kunderne skal have mulighed for at bruge stedet til events,” siger Marius og peger på storskærmene på væggene, hvor der kører en film om racerbiler.

Der er aflåste skabe til kundernes personlige ejendele, og vi kan sagtens forestille os en spændende event med dækspark og champagne afviklet her.

Biler skal godkendes

”Jeg vil helst undgå de almindelige biler, for så forsvinder noget af idéen. Det skal være spændende at komme her og se de andres smukke biler,” fortæller Marius og forklarer samtidig, at han ikke helt har besluttet sig for, hvad det skal koste at have en plads. Til den pris han giver os, kræver det ikke meget hovedregning at konkludere, at forretningen næppe hænger sammen, og han indrømmer da også, at det nok bliver lidt dyrere.

På den anden side kan vi mærke på Marius, at projektet også er godt forankret i hans egen interesse for superbiler, og at det ikke er den forretning, der skal sikre ham smør på brødet.

Er du interesseret i en plads i den supersikrede garage i havnen, kan du kontakte Marius på tlf. 2916 2916 for at høre, om der er pladser ledige.