Det er det japanske luksusmærke Infiniti, som står bag den mest charmerende elbil, vi nogensinde har set.

De fritliggende trådhjul. Det raketformede design. Den store grill og den minimalistiske forrude. Den såkaldte Prototype 9 giver masser af associationer til 1930’ernes racerbiler. Dengang sikkerhedsudstyr begrænsede sig til den flaske whisky, som du kunne dulme smerterne med, indtil redningsmandskabet var fremme. Dengang hvor de tyske mastodonter som Auto Union og Daimler kæmpede en vanvittig kamp om at skyde den højeste fart på den tyske Autobahn. Dengang de kraftigste konstruktioner havde flymotorer, og de frygtløse kørere var nationalhelte.

Der er masser af referencer til fortiden på Prototype 9, som desuden er bygget på gammeldags maner med håndbankede plader. Infiniti, som er Nissans pendant til Toyotas luksusmærke Lexus, er dog motormæssigt gået i en anden retning end man gjorde dengang farfar var dreng. Den retro-inspirerede konceptbil er nemlig udstyret med noget så hightech som en elektrisk motor. 150 hestekræfter lyder ganske vist ikke at meget, men til en vægt på blot 890 kilo, skulle det altså være nok til en 0-100-tid på 5,5 sekunder.

Desværre forbliver den ellers charmerende elbil nok en drøm. En drøm, som man imidlertid har mulighed for at se nærmere på, hvis man gæster den berømte, eksklusive klassikershow Pebble Beach Concours d’Elegance, som finder sted i disse dage ved det mondæne Carmel på Californiens kyst.