På Sunny Isles Beach i Miami er første spadestik taget til en skyskraber ud over det sædvanlige. Alle lejligheder har mellem to og fire garager, men vel at mærke på samme plan som lejlighederne. Så man behøver altså ikke at forlade sin bil, før man stiger ud ved sin lejlighed.

Amerikanerne er kendte for at tænke stort og have store armbevægelser. Dette projekt udtænkt af Dezer Development er absolut ingen undtagelse. Det 60 etager høje ultraluksuriøse højhus får en perfekt beliggenhed på Collins Avenue, og efterspørgslen efter de eksklusive lejligheder har været voldsom fra projektets lancering. Mere end 80 procent af lejlighederne er allerede solgt for den imponerende sum af 600 mio. dollars, hvilket har medført, at Dezer overhovedet har kunnet finansiere det ambitiøse byggeri.

Dezer Development er en af de største ejendomsudviklere i Florida og indgår typisk partnerskaber med prestigefyldte globale luksusbrands, når de udvikler deres projekter. Banken Wells Fargo har aktuelt ydet et lån på 214 mio. dollars, hvilket er det største byggelån i Florida, siden finanskrisen satte ind. Lånet er et meget positivt signal om, at krisen på boligmarkedet er ved at være overstået. Samtidig understreger lånet, at bankerne stadig gerne vil låne penge ud til projekter, der er gennemtænkte og baseret på en reel efterspørgsel.

180 mio. kr. for dyreste lejlighed

De 132 lejligheder i Porsche Design Tower bliver på mellem 390 og 1.579 kvadratmeter – priserne går fra 4,8 mio. dollars for den billigste til 32,5 mio. dollars for den dyreste. For den slags penge får man selvfølgelig unikke lejligheder i et projekt, som ikke er set magen til i USA.

Projektet er samtidig det første ejendomsbyggeri, som Porsche Design har involveret sig i. Porsche Design involverer sig typisk i meget tekniske projekter, og i dette tilfælde er det den enestående bilelevator, der fører beboerne og deres biler direkte op til lejlighederne, som bærer Porsche Designs fingeraftryk. Mere info på www.porsche-design.com

Fakta:

Højde: 198 meter
Diameter: 40 meter
Etager: 60
Antal lejligheder: 132
Antal bilelevatorer: 3
Lejlighedsstørrelser: 390-1.579 kvadratmeter
Priser: 4,8-32,5 mio. dollars