På trods af at Mustang hidtil udelukkende har været produceret til hjemmemarkedet i USA, er det den af Fords modeller, som stort set alle med bare minimal interesse for køretøjer kender eller har hørt om. Nu kan den for første gang også købes i Europa, og da de første biler landede i München, var vi klar til at hoppe i sadlen.

Jeg har personligt kun ejet en enkelt amerikansk bil i mit liv, og det var ikke noget lykkeligt ægteskab. Faktisk var det så slemt, at jeg sagde ’never again’ til at eje en amerikaner. Jeg var med andre ord måske en anelse forudindtaget inden mit møde med Mustangs nye powerpony. Lad os i hvert fald bare slå fast, at jeg ikke havde store forventninger.

Første dag tilbragte jeg med den efter min mening lidt fisede udgave med fire cylindre, som på trods af okay lyd og fine præstationer bare ikke hører hjemme i en Ford Mustang. Den må Ford godt smide tilbage til Focus RS, hvor de 314 hk er suveræne. Man drømmer altså bare ikke om firecylindret EcoBoost og fornuftig benzinøkonomi, når der er udsigt til at teste en Mustang. Så ikke et ord mere om den version.

Den klassiske Mustang

Dagen efter står den der så. Den klassiske version af Mustang. Rød med sorte 20-tommersfælge og masser af attitude med sin femliters V8’er på 421 hk, baghjulstræk og automatgear. Ind bag rattet og på med solbrillerne og et tryk på knappen.

Samtidig med at den sprøde V8-lyd fylder lydbilledet, ser jeg billederne for mig af Will Smith og hans GT 500 i ’I Am Legend’, Nicolas Cage i ’Gone in 60 Seconds’ og Steve McQueen i klassikeren ’Bullitt’. Store stjerner, som alle blev godt hjulpet af en Mustang i birollen. Jeg er klar til at indtage den tyske autobahn, som desværre er stort set oversvømmet, da vi ruller ud på den.

En V8’er går man imidlertid aldrig galt af, og heller ikke i dette tilfælde. De 530 Nm er passende og – som nogle af mine kolleger oplevede – mere end rigelige til at køre ukontrollabelt sidelæns, hvis man slår ESP-systemet fra.

Bilen ligger stabilt, selv ved tæt på topfart, og den nye undervogn gør det fint, uden at bilen kommer i racerbilskategorien. Kabine og finish er generelt flottere, end hvad jeg normalt forbinder med amerikanerbiler, og generelt efterlader den nye Mustang et indtryk af en bil, jeg sagtens kunne se i min egen garage som bil nummer to. Ja, jeg ved, det er en form for løftebrud, men det er set før …

Anderledes og sjov

En Ford Mustang er ikke en bil for hvem som helst. Den er ikke en bil, der skal konkurrere med Audi og BMW i firmabilssegmentet. Den er en bil for dem, der gerne vil have noget, der er lidt anderledes og sjovere end gennemsnitsbilerne på de danske veje.

Netop derfor synes jeg, den bør være i en af de friske farver som gul, orange eller rød og gerne med de sorte 20-tommersfælge. Coupéen er efter min mening langt flottere end cabrioleten, og den SKAL have en V8’er og automatgear, hvilket betyder, at prisen for grundmodellen lander på 757.000 kr.

Vi er ikke færdige med Mustang endnu, og i næste nummer bringer vi en større artikel om bilens historie samt et kendisinterview med en af de helt store danske fans af det amerikanske ikon.

Fakta

Model: Ford Mustang
Motor: 5,0 liter Ti-VCT V8
Effekt: 421 hk ved 6.500 o/min.
Drejningsmoment: 530 Nm ved 4.250 o/min.
Transmission: sekstrins automatgearkasse, baghjulstræk
0-100 km/t.: 4,8 sek.
Tophastighed: 250 km/t.
Brændstofforbrug: 8,3 km/l
Pris: 757.000 kr.