Sport Turismo er det seneste skud på stammen fra den sydtyske sportsvognsfabrik.

Ved første øjekast er du ikke i tvivl om, at det er en Porsche. Sport Turismo er en realisering af konceptbilen fra 2012, og kort fortalt er den en endnu mere praktisk Panamera. Bagagerummet er større, og det er pladsforholdene i kabinen også.

Porsche kalder selv nyheden for en 4+1, da man til forskel fra den almindelige Panamera kan sidde tre personer på bagsædet. Den nye, større Panamera følger det koncept, som Mercedes-Benz præsenterede med sin CLS Shooting Brake, men har også lidt Ferrari GTC4Lusso over sig, og den forlængede taglinje giver i vores øjne den store Porsche et skarpere look.

Bilen er designet af Mitja Borkert, der også står bag Macan og Cayenne og i dag er blevet chefdesigner hos Lamborghini. Hertil kommer en gavmild udstyrsliste med bl.a. Porsche InnoDrive, som takket være sit navigationssystem forudser vejforløbet samt forbereder motor og gearkasse på den mest optimale og brændstoføkonomiske opførsel.

Modelprogrammet spænder fra Panamera 4 Sport Turismo med en biturbo-V6 på 330 hk til den brutale Turbo, som gemmer på 550 hk fra en biturbo-V8. Priserne starter ved 1.187.000 kr.