Finanskrisen er en saga blot i bilbyen Detroit, hvor recession er afløst af optimisme og en fornyet tro på, at biler stadig er noget, man godt må drømme om. Vi tog til et af verdens mest legendariske bilshows for at kigge på de mest forførende bilnyheder lige nu.

BENTLEY Continental GT Supersports

Bentley benyttede Detroit-udstillingen til at præsentere deres kraftigste og hurtigste bil nogensinde.
Navnet ’Supersports’ stammer fra 1920’erne, blev relanceret i 2009, og nu er tredje generation på banen. De 700 hk fra en 12-cylindret turbomotor skyder den store coupé fra 0-100 km/t. på 3,5 sekunder og videre mod en topfart på 330 km/t. Bentley siger selv, at der ikke findes noget andet køretøj, som kan fragte fire personer lige så hurtigt hen over stepperne. Du kan spotte den brutale Bentley på et mere sportsligt outfit bestående af en ekstrem frontspoiler, den Le Mans-lignende hækvinge og alle kulfiberdetaljerne, som indikerer, at Supersports ikke kun er kraftigere, men også lettere end den almindelige Continental GT. Alene de fire unikke 21-tommersfælge siges at spare bilen for 20 kg vægt, mens udstødningssystemet i ren titanium er 5 kg lettere end normalt. Bentley Continental GT Supersports er dog stadig en tung knægt, hvorfor man har valgt at udstyre den med de største kulfiberkeramiske bremser, man til dato har set på en personbil …

PORSCHE 911 Carrera GTS

De færreste vil mene, at en Porsche 911 mangler sportslige egenskaber. Men selv den skarpeste kniv kan slibes, og traditionen tro samler de nye GTS-modeller det bedste fra listen af performanceudstyr til sportsvognen fra Zuffenhausen. Ligesom forgængeren kendes den nye 911 Carrera GTS på de røgfarvede lygter, mørke eksteriørdetaljer med stiklinger i kontrastfarver og sorte 20-tommersfælge med centermøtrik som på en racerbil. Den 10 mm lavere undervogn er desuden udstyret med de aktive PASM-støddæmpere, mens det tykkere sportsrat er udstyret med en drejeknap, som gør det muligt at vælge mellem forskellige opsætninger af styretøj, undervogn og skiftekultur i PDK-gearkassen. Drejeknappen er en del af Sport Chrono-pakken, der også omfatter aktive motorophæng (som absorberer vibrationer ved normal kørsel og strammer op, når du bliver gavmild med gassen) samt det sjældent nødvendige, men altid cool stopur på instrumentbrættet. Uanset om du vælger GTS med baghjulstræk eller firehjulstræk, får du det brede karrosseridesign fra Carrera 4-modellen, ligesom en nyudviklet turbolader løfter ydelsen fra 420 til 450 hk.

AUDI Q8 Concept

Hvis den store Q7 ikke er luksuriøs nok, er Audi snart klar med et endnu mere eksklusivt alternativ. I Detroit løftede tyskerne nemlig sløret for den kommende Q8, som bliver en mere elegant version af den kendte top-SUV. Konceptbilen fylder med sine fem meters længde det samme som Q7, og alene mellem akslerne er der tre meter. Det giver plads til fire store separate sæder med businessclass-komfort samt et ganske rummeligt bagagerum, pakket ind i et design, som signalerer mere coupé end SUV. Frontdesignet er typisk Audi med de missende LED-lygter, store luftindtag og den enorme singleframegrill. Interiøret er ren science fiction med touchskærme i stedet for knapper, og køretøjet drives af en 440-hestes hybriddrivlinje, som trækker på alle fire 23-tommershjul. Alt dette er dog kun en indikation af, hvad vi kan forvente os i den produktionsklare bil. Men sikkert er det, at den nye store Audi lanceres i løbet af 2018.

JAGUAR F-Type

Ændringerne er beskedne, men måske var det heller ikke så vigtigt at lave for meget om på den forførende F-Type, som siden lanceringen for fire år siden har høstet et utal af roser. En opdatering er det alligevel blevet til nu, hvor der ud over et diskret ansigtsløft med nye LED-lygter er kommet mere hightech på udstyrslisten. De nye og lettere sæder har givet bedre plads i den intime kabine, hvor interiøret domineres af et helt nyt infotainmentsystem. I samarbejde med GoPro har Jaguar desuden lavet en app, som gør det muligt at kombinere dine GoPro-optagelser med bilens egne data som hastighed, motorens omdrejningstal, gearvalg og g-påvirkning – lige til at downloade og smide på Facebook, så venner, familie og kolleger kan imponeres (eller forarges). Jaguar F-Type fås fortsat i en lang række udgaver, lige fra en 340-hestes V6-turbo med manuel gearkasse og baghjulstræk til den potente SVR med V8-kompressor, 575 hk, firehjulstræk og automatgear – både som coupé og cabriolet. Ny i flokken er en 400 Sport, som er en 400- hestesudgave af F-Type S med en række sportslige features.

MERCEDES-AMG GT C Edition 50

Mercedes-Benz’ afdeling for ekstra hurtige biler, Mercedes-AMG, fylder 50 år. Fabrikken, der startede som et lille motorsportsprojekt af passionerede ildsjæle og i dag fungerer som en selvstændig enhed i Mercedes-imperiet, markerer bl.a. jubilæet med Edition 50 – en specialversion af den helt nye topmodel, GT C. På den velspækkede udstyrsliste finder du features som adaptiv undervogn og medstyrende bagaksel, som sikrer mere præcision og højere stabilitet. Læg dertil en bredere bagende, som giver den 550-hestes sportsvogn et endnu mere sexet udseende, mens kabinen er inspireret af den hardcore R-version med mørkt tema og rat beklædt i mikrofiber. Foruden lanceringen af den nye GT C og Edition 50 opgraderes også GT- og GT S-modellerne med endnu flere kræfter fra den turboladede V8-motor (469 og 515 hk) samt avanceret teknologi fra R-versionen. Både Mercedes-AMG GT, GT S, GT C og Edition 50 fås desuden som cabrioletversioner.