Hvis du er bange for, at din nye BMW 5-serie ikke har plads nok til golfkøllerne og familiens labrador, så er det naturligvis Touring-versionen, du skal have.

Aktiv livsstil er noget af det, du signalerer, når du vælger en stationcar frem for den traditionelle sedan-version med fire døre og klassisk bagagerumsklap. Men du får naturligvis også mere plads, og når det gælder den nye BMW 5-serie Touring, er bagagerummet vokset til 570 liter (10 liter mere end forgængeren), og lægger du bagsædets ryglæn ned, sluger den helt op til 1.700 liter (30 liter mere end forgængeren). Det sker i øvrigt ganske automatisk ­ved et tryk på en knap.

Bagsædets ryglæn kan i øvrigt nedfældes i tre dele, hvilket gør det muligt at stikke ski, snowboards, fiskestænger og andre aflange sager ind gennem den midterste åbning, samtidig med, at du bevarer de to yderste bagsædepladser. Og så er den praktisk åbning af bagruden (tryk blot på knappen på nøglen) naturligvis fulgt med fra forgængeren.

BMW 5-serie Touring er desuden både længere, bredere og højere end nogensinde, men ligesom sedan-versionen (som lander hos de danske forhandlere i denne måned), fremstår den mere sportslig og dynamisk end forgængeren. Og så fås den naturligvis med alle de seneste assistentsystemer, som gør det muligt for chaufføren at lade bilen overtage styringen – eller stige ud af bilen og parkere den med hjælp af en smartphone-lignende nøgle.