Kan en gammel, bulet bil, som har stået stille i en garage de sidste 40 år være millioner værd? Ja, især hvis det er en Porsche 356 Speedster fra 1957.

Historien om den gamle Rolls-Royce, som dukkede op i hønsehuset og blev solgt for en formue behøver ikke være pure opspind. Klassiske biler er blevet en milliardindustri, og der findes sågar specialister, som rejser rundt og finder de såkaldte ‘barn finds’ – gamle biler, som har stået stille gamle garager, lader og stalde i årtier, mens deres værdi på er steget til vejrs.

En af dem er Tom Cotter, en tidligere motorjournalist og PR-mand, som har gjort det til en god forretning at køre rundt i USA og opspore de biler, som nogen har glemt, men som alle gerne vil have fat i. Han har endda skrevet bøger om emnet – og så har han naturligvis fundet en masse fantastiske køretøjer, som har fået nyt liv.

På listen over biler, som Tom Cotter har reddet fra garagedøden er en Porsche 356 Speedster, som havde stået stille i en privat garage i Texas mere end 40 år, da den blev fundet. Det skal lige siges, at en 356 Speedster, som blev produceret i halvtredserne og fortrinsvis solgt i USA, er en af de mest eftertragtede klassikere i dag.

Til at begynde med, var den imidlertid den mest skrabede Porsche, du kunne købe, hvilket gjorde det muligt for bilens ejer, Sam, at købe den som blot 26-årig i 1967. Sam og hans kone, Nelly, kørte i deres Speedster i nogle år, før de parkerede den i deres garage i Dallars, hvor den altså har stået lige siden. Den har ridser, skrammer og buler, ligesom farven ikke er den originale.

Men takket være det tørre, texanske klima, er den gamle Speedster rustfri, og både boxermotoren og gearkassen er originale dele, ligesom den medfølgende hardtop af glasfiber er en meget efterspurgt vare blandt samlere. Alt sammen noget, som fik en entusiast til at betale hele 341.000 dollars for den gamle Porsche, da den i september blev solgt af auktionshuset RM Sotheby’s.

Jeps, det er 2,3 millioner kroner. Plus salær…