Shanghai Motor Show gav debut til et nyt koncept fra Mercedes, som udvider familien af kompakte modeller med en sporty sedanversion af den populære A-klasse.

Den kaldes for en ‘luksus-Golf’, og faktisk er den kompakte A-klasse årsagen til, at Mercedes -forhandlerne har så travlt for tiden. Mere end to millioner eksemplarer er der solgt af den lille stjerne siden introduktionen i 2012, og den har undervejs udviklet sig til modellerne GLA, CLA Coupé og CLA Shooting Brake.

Konceptbilen A Concept er forløberen for endnu en version, og her er tale om en firedørs sedan med samme sportslige og eksklusive udtryk som den store CLS. Den har Mercedes-stjernet rettet mod de samme købere som Audi A3 Sedan, og med sit rene, enkle design indleder den endda en helt ny designæra for Mercedes, kaldet ‘Sensual Purity’.

A Concept er spækket med fancy detaljer, lige fra de kæmpe 20-tommershjul til de særlige, missende forlygter med en kompleks indre struktur, som takket vær en UV-behandling kan lyse i forskellige kulører. I dagslys lyser de hvidt, men kan skifte farve og glød alt efter vejrforholdene.

Om denne særlige feature finder vej til den endelige version er tvivlsomt, men sikkert er det, at den nye, firedørs A-klasse går i produktion allerede næste år.