Superfast er det meget sigende navn for Ferraris nye sportsvogn.

800 hestekræfter er en sjat i luksusyacht, men i en bil er det massivt. Ikke desto mindre udvikler den 6,5-liters V12 i Ferraris nyeste landevejsprojektil 800 stejlende heste, hvilket er nok til at sende dig fra 0-100 kilometer i timen på 2,9 sekunder og videre mod en topfart på det, som italienerne pænt angiver som ‘over 340 kilometer i timen’.

Det er teknologi, som tidligere blev udviklet til Ferrari Formel 1-biler, der har hjulpet ydelsen op i astronomiske højder – og rygterne siger endda, at der er tale om den allersidste V12 uden turbo fra producenten med den stejlende hingst.

Anledningen kunne næppe være bedre, for Ferrari kan i år fejre 70-års jubilæum, og foruden 812 Superfast – som den nye superbil hedder – lancerer fabrikken fra Maranello også en række udgaver af eksisterende modeller, som i farver, design og sammensætning hylder berømte ikoner fra 70 års produktion af sportsvogne og racerbiler.

Prisen? Den er stadig ukendt, og Ferrari 812 Superfast præsenteres da også først til Genève Motor Show i næste måned. Men ingen tvivl om, at bestillingslisten allerede bugner – for hvis der er noget, som trækker kunder, så er det en ny konge-Ferrari…