Selvom det egentlig ikke var i Ferruccio Lamborghinis tanker, da han grundlagde sit mærke i de tidlige tressere, er motorsport i dag blevet en stor del af italienernes DNA.

Mærkeserien Super Trofeo er således en af de mest populære serier for både amatører og professionelle racerkørere, ligesom GT3-versionen af Huracán deltager i store mesterskaber i både Europa, Asien og USA. Performante er gadeversionen af racerbilen, og hvor en almindelig Huracán kan virke rigeligt rå for de fleste, er Performante decideret hardcore. 640 trimmede heste fra en 5,2-liters V10 gør modellen til den kraftigste Huracán til dato – 0-100-disciplinen er overstået på 2,9 sekunder.

Nyheden er udstyret med Lamborghinis såkaldte ALA-system, Aerodinamica Lamborghini Attive, som er i stand til at variere på bilens aerodynamik. En række aktive spoilere skaber således maksimal downforce i sving, hvor du har brug for vejgreb, og minimal vindmodstand på de lige stræk, hvor du ønsker høj topfart.

Performante har syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse, store mængder kulfiber og naturligvis firehjulstræk. Sidstnævnte er en af årsagerne til, at Huracán Performante i foråret satte en rystende omgangstid på den berømte Nürburgring Nordschleife. Blot seks minutter og 52 sekunder tog det for Lamborghinis testkører at eksekvere den 20,8 km lange, kuperede racerbane – hvilket er ny rekord.