Miura var verdens første superbil, og i år er det 50 år siden, den innovative, sexede og brutale italienske sportsvogn blev præsenteret.

Den oplagte mulighed for at lave en kostbar specialversion er naturligvis ikke gået marketingfolkene i Sant’Agata forbi, og Aventador Miura Homage er således en hyldest til ikonet.

Mens teknikken er uændret (de fleste burde nok kunne klare sig med 700 hk fra den 6,5-liters V12), har designerne fra Ad Personam-afdelingen (hvor krævende kunder kan få specialsyet deres Lambo) fundet de historiske farver frem. Farverne, som bl.a. tæller sexede kulører som Rosso Arrancio Miura, Verde Scandal og Blu Tahiti, dækker den øvre del af bilen, mens den nedre del samt fælgene på 20 eller 21 tommer er lakeret i kontrastfarver – akkurat som dengang.

I kabinen er der kulfiber overalt, mens det historiske Miura-logo er syet ind i sæderne. Den attraktive retro-Lamborghini blev præsenteret under den engelske motorfestival Goodwood Festival of Speed og vil naturligvis kun blive produceret i 50 eksemplarer.

Du kan læse mere om Lamborghini Aventador Miura Homageher her.