Det var et besøg i en legetøjsforretning, som fik en bilforhandler i Singapore til at opføre verdens formentlig mest kreative showroom.

De fleste har prøvet at trække en cola eller en chokoladebar i en automat. Barnlige sjæle har måske endda prøvet at trække et stykke legetøj eller en modelbil i de fristende automater, som findes i de store legetøjsforretninger – eller på benzintanke langs de tyske motorvejen. Og det var dét, indehaveren af bilforhandleren Autobahn Motors i Singapore tænkte på, da han kom på en genial løsning i den eksklusive storby.

Ejendomspriserne stiger nemlig som en raket i den eksklusive storby, og derfor overvejede direktøren Gary Hong at konstruere sin bilforhandling i etager frem for at anlægge et traditionelt showroom. Men faktisk var det et besøg i den lokale Toys’R’Us, som fik bilforhandlerens øjne op for et ganske anderledes koncept. Hans søn ønskede sig en helt særlig modelbil af mærket Matchbox, og da Gary Hong så, hvor enkelt og smart producenten af de karakteristiske legetøjsbiler havde udført deres salgs-merchandise – som netop er bygget som automater, hvor du nemt og hurtigt vælger din favoritbil – besluttede han sig at overføre idéen til sin egen forretning.

Nu er rigtige biler i sagens natur noget større end modelbiler, men Gary Hong hyrede en arkitekt, som gjorde idéen til virkelighed, og resultatet er verdens største automat med eksklusive superbiler i størrelse 1:1 – og her er alt fra Porsche til Rolls-Royce.

Konceptet er ganske gennemført. Du vælger simpelthen dit favoritmærke og -farve ved tryk på en iPad, og herefter finder automaten selv en bil, som matcher dine ønsker, fra én af de 15 etager. Processen tager omkring to minutter, og mens du venter, ser du en film, som præsenterer den bil, der er på vej til dig. Filmen suppleres også med dufte, som matcher den valgte type, og det overvejes desuden at tilbyde f.eks. fine vine til købere af klassiske biler – og kraftfuld whisky til sportsvognsentusiaster…