Glem den nyeste version med al dens luksus og eksklusive gadgets. Det er nemlig den originale Range Rover fra 1970’erne, du vil have – og nu kan du købe den igen.

Yes, den er god nok. Hvis du synes, den nyeste Range Rover mangler fortidens sjæl, kan du nu bestille en helt ny udgave af den originale version fra 1970. Producenten af den luksuriøse SUV har nemlig nedsat en specialafdeling, som skal bringe nyt liv i de gamle biler. Gratis er det naturligvis ikke – prisen starter ved knap 1,2 millioner kroner før danske afgifter – men så du er til gengæld sikret et rullende stykke historie, som er restaureret af fabrikkens egne folk.

Range Rover Reborn kaldes det nye program, som er iværksat af Land Rover Classic, og den første bil er allerede genfødt. Der er tale om et eksemplar fra 1978 i farven Bahama Gold, komplet med en 3,5-liters V8 og 4-trins gearkasse. En ganske skrabet model sammenlignet med vore dages fuldt spækkede hightech-version, men da den første Range Rover blev introduceret i 1970, var den med sit stilfulde design og komfortable kabine imidlertid det første bud på en luksus-firehjulstrækker.

Faktisk var det karakteristiske og kasseformede design så spektakulært, at den originale Range Rover blev udstillet på Louvre-museet i Paris som et vellykket bud på elegant industrielt design. Modellen var i produktion i mere end 25 år og fortsatte på samlebåndet, da efterfølgeren blev lanceret – ganske enkelt fordi kunderne stadig efterspurgte den klassiske form.

Restaureringen foregår efter fabrikkens originale forskrifter, hvilket praktisk talt betyder, at bilen bliver lige som ny. Der anvendes udelukkende originale, reproducerede reservedele, ligesom farver, indtræk og specifikationer naturligvis bliver akkurat, som da bilen trillede af samlebåndet for første gang.

Interesserede kan opleve den første genfødsel fra Range Rover Reborn, når den præsenteres på Salon Rétromobile i Paris den 8.-12. februar.