Hvis du søger en klassisk Porsche, som er helt unik, så bør du konsultere Rod Emory i Californien

Den raspende lyd fra en gammel Porsche er svær at modstå. Det samme er designet, for der findes næppe noget mere ikonisk end silhuetten af den berømte sportsvogn med hækmotoren og de runde forlygter.

Hos Emory Motorsports i North Hollywood i Californien forvandler man de tidligste modeller fra Porsche til mere rå skabninger – de såkaldte ’outlaws’. Indehaveren, den sympatiske Rod Emory, renoverede sin første Porsche 356 mens han stadig var teenager og har siden viet sit liv det tyske sportsvognsmærke. Med både en far og en bedstefar, som tunede, ombyggede og stylede firehjulede kreationer for kræsne kunder, fik Rod Emory kulturen ind med modermælken. I dag er en kendt i det meste af verden for sine særlige fortolkninger af Porsche 356.

Opskriften er enkel: Lettere, kraftigere, hurtigere. Rod Emory stripper de gamle sportsvogne for unødigt vægt, styler dem á la fortidens Le Mans-racere og udstyrer dem med motorer, som yder tre-fire gange mere end standardmotoren. Faktisk piller han den originale, 4-cylindrede boxermotor ud af bilen og erstatter den med motoren fra en nyere Porsche 911 – dog bygget om til en 4-cylindret version. Også andre elementer, så som bremser og baghjulsophæng, bliver opgraderet. Resultatet er enestående: En unik, klassisk Porsche med præstationer som en langt nyere sportsvogn.

Rod Emory er klar over, at han ved at ændre på de gamle biler gør noget, som mange Porsche-fans ville kalde for helligbrøde. Men alt sker i dybeste respekt for Porsches historie, siger han, og den erfarne bilbygger inddrager netop stilelementer fra mærkets berømte racerbiler. På samme måde anvendes kun reservedele fra andre Porsche-modeller. Og outlaw-kulturen komme for at blive, for hos Emory Motorsports modtager man flere og henvendelser fra entusiaster, som ønsker deres helt egen, unikke 356. Det er noget, som Rod Emory kan hjælpe med. Prisen? Hvis du kommer med din egen donorbil, skal du regne med mellem 175.000 og 250.000 dollars.

Se mere på www.emorymotorsports.com