En superbil af den anden verden skal sikre Fords comeback i verdens største motorløb, 24-timers Le Mans, hvor det amerikanske mærke i 1960’erne satte selveste Ferrari på plads. Vi tager et kig på den nye Ford GT, der også vil komme i en eftertragtet gadeversion i blot 1.000 eksemplarer.

Efter lanceringen af den nye Mustang er Ford klar til at få drengehjerter til at banke i endnu højere tempo. Med den nye GT sigter det amerikanske mærke efter det mest ambitiøse mål, for den nye superbil skal generobre magten på selveste Le Mans, hvor Corvette, Ferrari, Porsche og Aston Martin alt for længe har haft frit løb.

Kendere vil vide, at Ford i 1966 vandt verdens største motorløb, endda for næsen af det altid dominerende Ferrari, og succesen blev fulgt op tre år i træk. Vinderbilen var Ford GT40, opkaldt efter dens højde i tommer, og Le Mans-sejren var den første vundet af et amerikansk bilmærke. Ford GT40 vil derfor for altid være en klassiker, som handles til millioner på auktioner verden over.

Sexet design

I nullernes retrobølge blev en moderne arvtager født. Den var designet efter det oprindelige ikon, men var dog primært skabt til gadebrug. Nu står en tredje generation af Ford GT klar med åbenlyse rødder i originalen. Den nye Ford GT er nemlig udviklet af fabrikkens egen motorsportsafdeling, og enhver detalje er udformet med henblik på den bedste performance på en racerbane.

Der vil naturligvis blive bygget en serie attraktive gadebiler, men Fords højeste ønske er at se bilen vinde over konkurrenterne i GT-klassen på Le Mans til næste år, som netop bliver 50-året for mærkets første generelle sejr.

Og amerikanerne har forberedt sig grundigt. Den nye super-Ford er med sin monocoque af kulfiber og sit chassis af aluminium skabt som en ægte racerbil. Det lave, sexede design gør brug af intelligente aerodynamiske løsninger, bl.a. den avancerede bagspoiler, som automatisk ændrer højde og vinkel på basis af hastighed og styreinput fra chaufførens side, og som samtidig rejser sig næsten lodret op og dermed fungerer som luftbremse.

Hurtigere end nogensinde

I kabinen er førersædet fastboltet til gulvet, hvilket sikrer, at vægten altid placeres optimalt, og i stedet justeres så rat og pedaler. De heldige ejere kan desuden glæde sig til et Formel 1-designet rat, som integrerer alle de nødvendigste funktioner og dermed fjerner alle stilke og greb bag rattet, så der er fri adgang til skiftepalerne til den syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse.

Instrumenthuset er ét stort digitalt display, som giver dig alle de data, du tør drømme om, inklusive omgangstider, g-påvirkning og andre informationer, som tilhængere af den røde blok muligvis ikke finder særlig relevante.

Entusiaster vil forvente en stor, gurglende V8 bag de to sæder, men hjertet i den nye Ford GT er i klimapolitikkens tegn en noget mindre 3,5-liters V6. Takket være to turboladere leverer maskineriet dog mere end 630 hestekræfter, hvilket gør bilen hurtigere end alle sine forgængere.

En ny klassiker

Der tales om mindre end tre sekunder fra 0 til 100 kilometer i timen, og derfor er den aktive undervogn forsynet med enorme bremser i kulfiber. Ingen tvivl om, at den nye super-Ford endnu en gang vil få selv Ferrari op på mærkerne.

De seneste meldinger lyder, at bilen prissættes til 397.000 dollars, og desuden vil produktionen blive begrænset til blot 1.000 eksemplarer over en fireårig periode – blot en fjerdedel af forgængeren fra 2004.

Hvis Ford har ønsket at skabe en ny klassiker, tør vi godt sige, at missionen er fuldført.