Den kraftigste gademodel nogensinde. Sådan betegner Ferrari selv den nye 812 Superfast med 800 hk, hvilket er nok til en 0-100-tid på 2,9 sekunder og en topfart, som Ferrari på diplomatisk vis angiver til at være ’over 340 km/t’.

Kendere vil vide, at den mægtige LaFerrari stadig overgår den nye 812 Superfast i antal hestekræfter, men med en literydelse på 123 hk – altså effekt i forhold til motorens størrelse – er der ingen andre sugemotorer, som slår den nye kanonkugle fra Maranello.

Superfast-betegnelsen stammer fra en af fortidens mange klassikere, og den nye model præsenteres netop i året for Ferraris 70-årsjubilæum. Den er en opgradering af F12-modellen, som den afløser, og kommer endda med en helt ny farve, Rosso Settanta.

Den brutale coupé trækker trods sine mange hestekræfter stadig kun på baghjulene, hvilket kunne lyde som en ustyrlig cocktail. Og det ville bilen sikkert også være, hvis ikke de italienske ingeniører havde udviklet og forfinet intelligente systemer som Side Slip Control (der optimerer grebet i sving) og Virtual Short Wheelbase (som regulerer vinklen på baghjulene samt gør bilen mere væver i langsomme sving og mere stabil i hurtige).

Der er også et nyt rat – som på Ferrari-sprog ikke bare er et rat, men et ’Human Machine Interface’ – samt opgraderede sportssæder.