Alfa Romeo Giulia Q er det tætteste, du kommer på en Ferrari med fire døre. De 510 hestekræfter gør den nye, smukke italiener til en køremaskine i klasse med BMW M3 og Mercedes-AMG C 63.

I halvfemserne fik Alfa Romeo lokket Audi- og BMW-kunder over i den charmerende 156, som med sit forførende design satte de tyske konkurrenter til vægs. Hvad 156-modellen havde i sexappeal, manglede den til gengæld i kvalitet, og selvom efterfølgeren var markant bedre på dét område, flygtede firmefolket tilbage til deres germanske modeller.

Efter en længere periode med et noget afpillet modelprogram sætter Alfa Romeo nu igen tryk på kedlen, og den nye Giulia ligner med sit sexede udseende og baghjulstræk den kørende sælgers våde drøm. Bilen fås naturligvis med de gængse benzin- og dieselmotorer rettet mod det benhårde firmabilsmarked, men til præsentationen i Stockholm stod også et eksemplar af topmodellen Giulia QV, og sådan én lader du ikke stå at glo – særligt ikke, hvis du også har en racerbane til rådighed.

Under hjelmen, der ligesom bilens tag og kardanaksel er lavet af kulfiber, ligger en 2,9-liters V6 med biturbo og 510 hk, hvilket er mere end både BMW M3 (431 hk) og Mercedes-AMG C63 (473 hk). Motoren, der er ’inspireret af Ferrari’ – som Ferrari efter sigende har krævet, at det skal formuleres – er en sekscylindret version af V8-motoren i Ferrari California T.

Rykker ved følelserne

Tryk på startknappen, og en buldrende bas fylder øregangene. Bilen trækker effektivt fra bunden, sender dig fra 0 til 100 km/t. på sølle 3,9 sekunder og ringer ud med et sagligt vræl lige før 7.000 o/min.

Eksperten vil sige, at Giulia QV ikke har et lige så klinisk greb samt bevæger sig mere i fjedrene end rivalen BMW M3, men netop dét gør Alfaen mere underholdende. Balancen er i orden med 50/50-vægtfordeling, bilen styrer med overbevisende appetit og feedback i rattet, og du skal være forsigtig med speederen, hvis ikke du vil provokere de 19-tommers bagdæk til at løsne grebet i asfalten og sende bagenden på skovtur.

Interiørkvaliteten er ikke på Audi-niveau, og værditabet er uden tvivl højere end BMW’s, men ved du hvad? Biler i denne kategori handler ikke om økonomi, materialefinish og plastiktolerancer, de handler om følelser. Og du skal være en overordentlig kold Romeo, hvis ikke Julie slår benene væk under dig. Grazie, Alfa. Grazie Mille.

Model: Alfa Romeo QV

Motor: 2,9 liter, V6, turbo
Effekt: 510 hk ved 6.500 o/min.
Moment: 600 Nm ved 2.500-5.000 o/min.
Transmission: sekstrins, manuel gearkasse
0-100 km/t.: 3,9 sekunder
Tophastighed: 307 km/t.
Forbrug: 11,8 km/l