Den ligner noget fra fremtiden, og det er heller ikke helt forket. Den unikke Lotus C-01 er konstrueret af den tyske konceptdesigner Daniel Simon, som også står bag de lynhurtige fremtidsmaskiner fra science fiction-filmen Tron: Legacy.

Daniel Simon slog sit navn fast hos Volkswagen-koncernen, hvor han designede biler for Seat og Lamborghini, før han blandt andet medvirkede til udformningen af den ikoniske Bugatti Veyron. Simon blev i 2013 hyret af den nyetablerede Lotus Motorcycles Group, hvor han altså gav liv til dette tohjulede monster af en racerkværn.

Lotus C-01 er konstrueret omkring et rørrammechassis, dækket af 12 kulfiberdele, som giver motorcyklen en spektakulært udseende. KTM har leveret den tocylindrede, 1.200 kubiks motor med 200 hestekræfter, som er parret med en sekstrins gearkasse. De superlette kulfiberhjul er specialfremstillet til maskinen, som for god ordens skyld er udstyret med gigantiske bremser fra Brembo og en masse andet racergear.

Hvor hurtigt, den retro-agtige fremtidsmotorcykel lakeret i den klassiske Racing Green-farve kan sprinte, er ikke oplyst. Men der skal kun bygges 100 eksemplarer, og én af de allerførste, som i øvrigt aldrig har været kørt, sættes nu på auktion i forbindelse med den eksklusive Pebble Beach Concours d’Elegance i Monterey, USA. Her forventes den at indbringe omkring tre millioner kroner.